Αυτοί οι Δήμοι κλείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία λόγω καύσωνα

Το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων αποφασίστηκε για την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου, λόγω καύσωνα. Οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά και στη Λειβαδιά

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας (καύσωνας), τα σχολεία της Α’ θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα. Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λεβαδέων θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Με απόφαση του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία –Δημοτικά)  στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Δήμος Λαμιέων

Διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά ) για την Τετάρτη 23 Ιουνίου και την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 λόγω καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για τις δύο αυτές ημέρες, λόγω καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν σε όλη την χώρα και θα επηρεάσουν δυσμενώς και την περιοχή μας, καθώς και για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι στα εν λόγω σχολεία δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός και μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν τα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19.

Δήμος Τανάγρας

Ο Δήμαρχος Τανάγρας αποφασίζει το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τανάγρας, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καύσωνα.

Δήμος Σερρών

Με απόφαση του Δημοτικής Αρχής Σερρών λόγω αυξημένης θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα όλων των σχολείων της περιοχής του Δήμου Σερρών και αύριο Πέμπτη 24/6/2021 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά- σε αναστολή, λόγω θερμών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Μακρακώμης

Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Χαντζή, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου, αναστέλλεται η λειτουργία, των σχολικών μονάδων Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, του Δήμου Μακρακώμης, λόγω καύσωνα. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση στις ανωτέρω σχολικές μονάδες τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση.

Δήμος Χαλκιδέων

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 23 Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία  και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ οι παιδικοί σταθμοί και όλα τα ΚΔΑΠ θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την απόφαση έλαβε η δήμαρχος Έλενα Βάκα προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές από το επικείμενο κύμα καύσωνα που αναμένεται να επηρεάσει την Εύβοια.

Δήμος Μετεώρων

Προς ενημέρωση των γονέων των μικρών μαθητών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων καθώς και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μετεώρων, για αύριο Πέμπτη 24/6/2021 λόγω του επικείμενου καύσωνα που θα επικρατήσει στην περιοχή μας τα σχολεία θα λειτουργήσουν έως τις 10:30 π.μ.

Κλειστά  στη Λάρισα

Την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων που λειτουργούν, σε απογευματινή βάρδια  για σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου και όλων των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης για αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου, ημέρα περαιτέρω ανόδου της θερμοκρασία, αποφάσισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης λόγω των συνθηκών καύσωνα, σε συνδυασμό με την ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον πανδημία.

Κλειστά δημοτικά στο Άργος – Κανονικά Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος αποφάσισε:  Α. Την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την Πέμπτη 24/06/2021, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην χώρα μας και θα επηρεάσουν και την περιοχή μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.  Β. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προσωρινή διακοπή μαθημάτων σε όλα τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πειραιά λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, θα διακοπούν προσωρινά τα μαθήματα αύριο Πέμπτη,  24/6/2021 σε όλα τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πειραιά, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν στην πόλη μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Δ. Ναυπλιέων

Κλειστές θα παραμείνουν ΟΛΕΣ οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Δήμου Ναυπλιέων για την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Αντιδρούν γονείς και μαθητές στη συνέχιση των μαθημάτων

Μπορεί οι μαθητές των παραπάνω Δήμων να γλίτωσαν τα μαθήματα λόγω παρατεταμένης ζέστης, στον αντίποδα όμως βρίσκονται οι μαθητές αλλά και οι γονείς πολλών περιοχών που αντιδρούν στη συνέχιση των μαθημάτων εν μέσω σφοδρού καύσωνα.

Όπως κατήγγειλε στο Infokids.gr γονέας μαθητή από το Περιστέρι, “Είναι απαράδεκτο οι μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου εν μέσω καύσωνα να κάνουν κανονικά μαθήματα, φορώντας αγόγγυστα τη μάσκα τους σε τάξεις καμίνι που δεν διαθέτουν ούτε για δείγμα κλιματισμό και συνωστίζονται στους χώρους του προαυλίου.”

Καμίνι θα θυμίζει η χώρα τις επόμενες μέρες

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Πέμπτη (24-06-2021) έως και την Κυριακή (27-06-2021) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται περί τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν. Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης – Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.