Αυτό το δημόσιο σχολείο βρήκε την τέλεια ιδέα για να γιορτάσουν οι μαθητές τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Τρεις μόλις μέρες απέμειναν για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς και στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά όλης της χώρας, δάσκαλοι και μαθητές διοργανώνουν μικρές γιορτές αποφοίτησης αλλά και πρωτοβουλίες – τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα- για να γιορτάσουν όλοι μαζί το τέλος των μαθημάτων.

Μια από τις δράσεις που ξεχωρίσαμε είναι αυτή που διοργανώνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων και την ονομάζει “Hμέρα Μεγάλου Παιχνιδιού”. Αύριο οι μαθητές όλων των τάξεων θα δώσουν το παρών στο σχολείο χωρίς τις τσάντες τους, θα φορούν άνετα παπούτσια και αθλητικά ρούχα προκειμένου να επιδοθούν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι δραστηριοτήτων σε όλους τους χώρους του σχολείου. Σε 15 σημεία του σχολείου θα φιλοξενηθούν δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τους μαθητές όλων των βαθμίδων από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Μια δράση για να ευχαριστήσουν οι δάσκαλοι τους μαθητές

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για να πουν “ευχαριστώ” οι δάσκαλοι στους μαθητές που παρά τις αντίξοες εκπαιδευτικές συνθήκες που επέβαλε για ακόμη μια χρονιά η πανδημία, τα κατάφεραν να κυλήσει ομαλά η χρονιά και συνεργάστηκαν αρμονικά τόσο στη διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε ένα παιδί; Το παιχνίδι.

Αυτό σκέφτηκαν και οι δάσκαλοι που το διοργάνωσαν, τονίζοντας στην ανακοίνωση – προαναγγελία της δράσης ότι “Μαθητές, θα ζήσετε μια μέρα διαφορετική! Μια μέρα με κέφι, ενθουσιασμό, διάθεση για συνεργασία, μια μέρα ξεχωριστή που μικροί, μεγάλοι, θα θυμόμαστε! Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια για το παιδί, είναι ανάγκη. Το παιχνίδι συναρπάζει και διεγείρει…“.