Αυτοί οι γονείς έχασαν μαζί 100 κιλά όταν αντί να τρώνε βλέποντας τηλεόραση άρχισαν τη γυμναστική

Ένα ζευγάρι από την περιοχή Nova Scotia του Καναδά έχασε 100 κιλά μέσα σε έναν χρόνο, όταν αποφάσισε να σταματήσει το βραδινό τσιμπολόγημα βλέποντας σειρές μπροστά στην τηλεόραση και να αρχίσει την γυμναστική.

Η 30χρονη Jasmine Parent έφτασε τα 133 κιλά όταν ξέσπασε στο φαγητό, μετά τον θάνατο του πατέρα της. Την ίδια περίοδο, ο σύντροφός της την ακολούθησε φτάνοντας τα 151 κιλά. Όταν συνειδητοποίησαν πόσο κακό πρότυπο είχαν γίνει για τα παιδιά τους, οι δύο γονείς αποφάσισαν να αλλάξουν εντελώς συνήθειες.

Όπως λέει η Jasmine: «Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να χάσουμε τόσο πολύ βάρος. Οι διατροφικές μας συνήθειες ήταν άθλιες. Δεν μαγειρεύαμε τίποτα στο σπίτι. Ξοδεύαμε πάρα πολλά χρήματα σε delivery. Θα μπορούσαμε να χάσουμε βάρος απλά σταματώντας να τρώμε τόσο άσχημα. Αλλά αυτό δεν μας ήταν αρκετό».

Η ίδια προσθέτει, ότι από τη στιγμή που έχασε τον πατέρα της και μετά, το φαγητό έγινε το μόνο πράγμα που της έδινε ενέργεια για να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά της. Κάποια στιγμή, όμως, κοίταξε μια φωτογραφία που την τράβηξαν φίλες της και μίσησε αυτό που είδε. «Σκέφτηκα, ότι δεν είμαι ούτε 30 ετών και δεν μπορώ να ανέβω τις σκάλες από τον πόνο στα γόνατά μου!» εξηγεί η Jasmine και προσθέτει «Είχε έρθει η στιγμή να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατρακύλα».

Το ζευγάρι σταμάτησε τα σνακ και άρχισε να παρακολουθεί, αντί για τηλεοπτικές σειρές, βίντεο με ασκήσεις στο σπίτι, ενώ ακολούθησε και ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής. Μείωσαν σημαντικά την πρόσληψη ζάχαρης και αυτό, περιέργως, αύξησε την ενέργεια και των δύο.

Και το αποτέλεσμα; Όπως λέει ο Jeremy: «Η στάση μου απέναντι σε όλα άλλαξε εντελώς. Έγινα καλύτερος πατέρας, σύζυγος και είμαι πιο χαρούμενος με τον εαυτό μου.»

Βέβαια παραδέχονται και οι δύο όταν δεν ήταν εύκολο: «Υπήρξαν μέρες που ένιωσα πως θα εγκαταλείψω. Ότι δεν αξίζει τον κόπο τόση προσπάθεια. Όμως συνέχιζα να προσπαθώ γιατί ήθελα να δώσω το καλό παράδειγμα στις κόρες μου. Τα πάντα είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Θα περάσουμε μισή ώρα βλέποντας τηλεόραση απόψε το βράδυ ή κάνοντας ένα κυκλικό πρόγραμμα ασκήσεων;», λέει η Jasmine, η οποία κατέγραψε την πορεία των προσπαθειών τους στα social media.

Τελευταίο βήμα της; Το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για να αφαιρέσει το επιπλέον δέρμα από την κοιλιά της. Η επέμβαση κράτησε 4 ώρες και έκανε την εικόνα της να αλλάξει εντελώς, αφού πλέον η κοιλιά της είναι φλατ. Έχουν περάσει 10 μήνες από τότε και αναρρώνει πολύ καλά. Πλέον είναι ευτυχής που μπορεί να διατηρεί το βάρος της και να νιώθει καλά κοιτάζοντας τον εαυτό της στην καθρέφτη.

Πηγή: dailymail.co.uk