Δ. Φυλής: Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς

Τα νέα προληπτικά μέτρα που θα λάβει ο Δήμος Φυλής εξαιτίας των κρουσμάτων του Κορονοϊού ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Οικονομάκης.

Όπως ανακοίνωσε από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου ξεκινούν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΑΠΗ σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή, οι οποίοι και θα ολοκληρωθούν έως και την Καθαρά Δευτέρα.

Από την Τρίτη 3 Μαρτίου και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις στα Σχολικά κτίρια όλων των Βαθμίδων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των χώρων που φιλοξενούν Αθλητικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο Μιχάλης Οικονομάκης τόνισε επίσης, πως οι Πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Επιτροπών που σήμερα συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, θα ενημερώσουν τους γονείς καθώς και τους εκπαιδευτικούς για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει ο Δήμος Φυλής.

Όπως ανέφερε εξάλλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη με την ιδιότητα και της γιατρού, όλο το διάστημα που θα υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να αποφεύγονται οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις και συνεστιάσεις καθώς ο Κορονοϊός είναι ιδιαιτέρως μεταδοτικός ενώ τα εμπύρετα παιδιά, θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι.