Βόλος: Από στέλεχος στρεπτόκοκκου ο θάνατος του 11χρονου Παναγιώτη

Σε ένα στέλεχος στρεπτόκοκκου, οφείλεται ο θάνατος του 11χρονου Παναγιώτη Ψαθά, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από το Κέντρο Αναφοράς, που εξέτασε τα δείγματα της νεκροψίας και τα παρέδωσε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, ενώ χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προχώρησε στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Ο στρεπτόκοκκος οδήγησε σε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα

Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι αυτό που προκάλεσε την μηνιγγοεγκεφαλίτιδα και φέρεται υπεύθυνο και για το θάνατο μιας πεντάχρονης στη Λάρισα. Το βακτήριο υπερδιεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς το να επιτεθεί το ίδιο στο νευρικό σύστημα.

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του 11χρονου

H προϊστάμενη αρχή της Εισαγγελίας παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να πραγματοποιήσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του άτυχου μαθητή.

Έτσι ζητείται να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 11χρονου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται να συμπεριληφθεί και η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, με την Εισαγγελία να ζητεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ερευνηθεί κατά πόσο ο θάνατος του 11χρονου μαθητή οφείλεται στη συγκεκριμένη αιτιολογία, αυτή της μηνιγγοεγκεφαλίτιδας, εάν προκύπτει πιθανότητα ιατρικής αμέλειας στην αντιμετώπιση του περιστατικού και αν συντρέχουν λόγοι για την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά ιατρικού προσωπικού.