Πέμπτη 11 Ιουνίου, 10:41
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του 11χρονου Παναγιώτη – «Ήπιε το φάρμακο, γύρισε το κεφαλάκι του και αυτό ήταν»

Η οικογένεια του 11χρονου Παναγιώτη που “έσβησε” ξαφνικά από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα ενώ νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με υψηλό πυρετό δεν μπορεί να πιστέψει πώς από την μια στιγμή στην άλλη χάθηκε το μοναχοπαίδι της οικογένειας.

Η θεία του παιδιού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις τελευταίες στιγμές του 11χρονου. Όπως τόνισε είχαν ενημερωθεί ότι η υγεία του Παναγιώτη βελτιωνόταν ώσπου ξαφνικά συνέβη το τραγικό.

Ειδικότερα, η θεία του παιδιού δήλωσε «Πήγαινε καλύτερα. Σήμερα το πρωί (χθες) με παίρνει η αδερφή μου στο σπίτι και μου λέει ο Παναγιώτης μας έπεσε σε κώμα» είπε η θεία του άτυχου αγοριού. Είχε ανεβάσει 40 πυρετό, του έδωσε η αδερφή μου ένα φάρμακο, πίνει το φάρμακο και γυρίζει το κεφαλάκι του και αυτό ήταν» είπε η γυναίκα συγκινημένη. » 

Τι έδειξε η νεκροψία

 Το πόρισμα έδειξε πως ο μικρός πέθανε από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα και θα διενεργηθούν επιπλέον εξετάσεις για να διερευνηθεί το στέλεχος του ιού που την προκάλεσε.

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του παιδιού

Μαθητής δημοτικού σχολείου από τη Νέα Ιωνία, το μοναχοπαίδι της οικογένειας, εισήχθη στο «Αχιλλοπούλειο» την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, με υψηλό πυρετό και έντονους πόνους στο κεφάλι.

Ο 11χρονος είχε παρουσιάσει πυρετό έως 38 βαθμούς, το περασμένο Σάββατο, και οι γονείς του κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι. Όταν, όμως, ο πυρετός άρχισε να ανεβαίνει και παράλληλα να πονάει έντονα το κεφάλι του, ο παιδίατρος συνέστησε στους γονείς να μεταφέρουν το παιδί στο Νοσοκομείο. Οι εξετάσεις (αξονική σπλαχνικού κρανίου και βυθοσκόπηση των ματιών) έδειξαν ιγμορίτιδα, αλλά τα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν λοίμωξη του αναπνευστικού και αυτό ήταν το στοιχείο που ανησύχησε τους γιατρούς, οι οποίοι αποφάσισαν εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου να υπάρξει στενή παρακολούθηση.

Από το βράδυ της Τρίτης η κλινική του εικόνα δεν παρουσίαζε ανησυχία, αλλά τα ξημερώματα της Τετάρτης παρουσίασε εφίδρωση και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Η τιμή της πίεσης έδειξε 17 και στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Η κατάσταση έγινε άμεσα αντιληπτή από τη νοσηλεύτρια που ενημέρωσε άμεσα το ιατρικό προσωπικό της κλινικής και κινητοποιήθηκαν η παιδίατρος, καρδιολόγος και αναισθησιολόγος, Στον 11χρονο χορηγήθηκαν αμέσως ενδοφλέβιες ενέσεις, αλλά η κατάσταση επιδεινωνόταν συνεχώς. Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα έπεσε σε κώμα και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης σχεδόν επί μία ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού το παιδί «έσβησε» λίγο αργότερα, στις 6.30 το πρωί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ιατρικό πρωτόκολλο τηρήθηκε στο ακέραιο και δεν χάθηκε διόλου χρόνος στην αντιμετώπιση του περιστατικού, αφού οι γιατροί κοιμούνται μέσα στην Παιδιατρική Κλινική.

 

Από στέλεχος στρεπτόκοκκου ο θάνατος του 11χρονου Παναγιώτη

Σε ένα στέλεχος στρεπτόκοκκου, οφείλεται ο θάνατος του 11χρονου Παναγιώτη Ψαθά, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από το Κέντρο Αναφοράς, που εξέτασε τα δείγματα της νεκροψίας και τα παρέδωσε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προχώρησε στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Ο στρεπτόκοκκος οδήγησε σε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα

Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι αυτό που προκάλεσε την μηνιγγοεγκεφαλίτιδα και φέρεται υπεύθυνο και για το θάνατο μιας πεντάχρονης στη Λάρισα. Το βακτήριο υπερδιεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς το να επιτεθεί το ίδιο στο νευρικό σύστημα.

Ροή Ειδήσεων