Δ. Ναυπακτίας: Τα προαύλια Δημοτικών και Νηπιαγωγείων αναβαθμίστηκαν για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας και παραδίδονται στα παιδιά ασφαλέστερα και σαφώς αναβαθμισμένα προαύλια.

Με ενέργειες του αρμοδίου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ντίνου Τσουκαλά και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

🔺Αποκαταστάθηκαν τα μαρμάρινα σκαλοπάτια του 1ου Δημοτικού Σχολείου

🔺Τοποθετήθηκε χλοοτάπητας νέας γενιάς στο παράρτημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου

🔺Εξοπλίστηκαν τα νηπιαγωγεία με νέα όργανα και βελτιώθηκαν οι τάπητες και οι περιφράξεις όπου αυτό ήταν αναγκαίο

🔺Ο εξωτερικός χώρος του σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου, που αποτελεί σημείο συνάντησης και παιχνιδιού κατά τις απογευματινές ώρες, αναβαθμίστηκε και είναι πλέον κατάλληλος.

📌Στο συγκεκριμένο σχολείο πραγματοποιήθηκαν επίσης εργασίες συντήρησης του κτηρίου ενώ, παραδόθηκε και μία σύγχρονη αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι  «Οι εργασίες που δρομολογήσαμε και υλοποιούμε είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων. Ξεκινήσαμε με τους εξωτερικούς χώρους αλλά δε μείναμε μόνο εκεί.

Προμηθεύσαμε τα σχολεία που είχαν σοβαρές ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό όπως πολυμηχανήματα-φωτοτυπικά, καλύπτοντας καθημερινές βασικές ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του προσωπικού.

Ευχαριστώ προσωπικά για τη συνεργασία, αλλά και το ενδιαφέρον που σταθερά επιδεικνύουν για την επίλυση ζητημάτων που χρονίζουν, τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα το σύνολο των μελών της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν, καθώς κύρια επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα ασφαλές και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον».