Δεν κοπάζουν οι άνεμοι – Πώς προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ώρες

Δεν κοπάζουν οι άνεμοι - Πώς προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ώρες

Όσο τα μέτωπα της πυρκαγιάς παραμένουν και δείχνουν να μετακινούνται προς όλο και πιο κατοικημένες περιοχές, δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε να κοπάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται οι άνεμοι και να μπορέσουν τα πυροσβεστικά μέσα να αποδώσουν τα μέγιστα.

Δυστυχώς, όμως, οι επόμενες ώρες από πλευράς έντασης ανέμων θα είναι πολύ δύσκολες. Αυτό τουλάχιστον προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη.

Η μετεωρολόγος έκανε λόγο για ανέμους 7 με 8 μποφόρ, ριπές 9 μποφόρ, ενώ μάλιστα κάποια στιγμή τόνισε είδε σε σταθμό και ριπή 10 μποφόρ, επομένως εκτίμησε ότι αυτό θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες.

Προς το μεσημέρι θα αυξηθεί η ένταση – Μετά θα κοπάσει

«Το μέγιστο της έντασης των ανέμων θα είναι γύρω στις 12 με 1μμ. Από νωρίς το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένηση των ανέμων, προς το βράδυ ουσιαστικά θα έχουμε εξασθένηση. Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες, πολύ δύσκολες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Θεόδωρος Κολλυδάς: 9 μποφόρ αυτή την ώρα στην Πεντέλη

Με τη Χριστίνα Σούζη συμφωνεί και ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολλυδάς, σύμφωνα με τον οποίο η ένταση του ανέμου αυτή τη στιγμή στην Πεντέλη φτάνει στα 8-9 μποφόρ.

Διαβάστε ακόμα:

Φωτιά στην Πεντέλη: Η ανακοίνωση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και το summer camp της Παλλήνης

Φωτιά στην Πεντέλη: Μάχη για να σωθεί το Νοσοκομείο Παίδων – Πέρασε δίπλα από το κτίριο

Φωτιά στην Πεντέλη: «Με το ζόρι βγάλαμε την 8 μηνών έγκυο κόρη μου από το σπίτι»