“Διακοσμούμε το σχολείο με έργα σπουδαίων ζωγράφων”: Η υπέροχη δράση του 4ου Δημ. Σχ. Αχαρνών

To 4o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του μας κίνησε εκ νέου το ενδιαφέρον καθώς οι γονείς δεν σταματούν να υλοποιούν όμορφες πρωτοβουλίες θέλοντας να προσφέρουν στους μαθητές ένα καλαίσθητο σχολικό περιβάλλον και παράλληλα να τους φέρουν σε επαφή με την Τέχνη και τα έργα σπουδαίων ζωγράφων.

Η αρχή του πρωτότυπου αυτού εικαστικού project έλαβε χώρα εν μέσω καραντίνας όταν οι γονείς έφτιαξαν μια σειρά από ζωγραφιές σε περίοπτα σημεία του προαυλίου, δημιουργώντας υπέροχες εικαστικές γωνιές.

Το δεύτερο μέρος της εικαστικής αναβάθμισης υπό τον τίτλο “Διακοσμούμε το σχολείο με έργα σπουδαίων ζωγράφων” ολοκληρώθηκε στις καλοκαιρινές διακοπές και οι μαθητές που θα περάσουν την πόρτα του σχολείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα αντικρίσουν μια σειρά από κλασικά έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Μιρό, Βαν Γκογκ, Λύτρας, Φασιανός είναι μερικοί από τους ζωγράφους έργα των οποίων διακοσμούν εφεξής την πόρτα κάθε αίθουσας του σχολείου.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων αποκλειστικά στο Infokids.gr “Σκοπός της δράσης μας είναι οι λιλιπούτειοι μαθητές να θαυμάσουν την εικαστική έκθεση που φιλοξενείται σε όλες τις πόρτες των τάξεων, να οικειοποιηθούν τις ζωγραφιές αντίγραφα κλασικών έργων και να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα σε κάθε μορφή τέχνης.”

Κάθε πίνακας συνοδεύεται με βιογραφικά στοιχεία του δημιουργού του, όπως το καλλιτεχνικό ρεύμα στο οποίο ανήκει, και το συμβολικό του μήνυμα.

Με αστείρευτο κέφι, δημιουργικότητα, όρεξη για δουλειά και διάθεση να παραδώσουν στους μαθητές ένα κτίριο εντός του οποίου θα νιώθουν όμορφα, περνώντας σχεδόν την μισή τους μέρα σε αυτό, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι γονείς κέρδισαν το στοίχημα και μπορούν να υπερηφανεύονται ότι ακόμα και οι πόρτες του σχολείου δίνουν κίνητρο και έμπνευση στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τέχνη της ζωγραφικής.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από τις πόρτες – έργα ζωγραφικής του σχολείου ευχόμαστε να εμπνεύσουν και άλλα σχολεία να κάνουν αντίστοιχες δράσεις που σίγουρα θα αναβαθμίσουν την αισθητική των σχολικών κτιρίων και θα συμβάλλουν και στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια των παιδιών.

Δείτε φωτογραφίες από τις πόρτες – έργα τέχνης του σχολείου