Ν. Χαρδαλιάς: “Όποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα δεν θα μπαίνει στο σχολείο”

Ξεκάθαρος για άλλη μια φορά ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς σε απάντηση που έδωσε στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου.

“Οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στο σχολείο”, είπε συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για τις κυρώσεις που ίσως έχουν τα παιδιά που δεν θα φορούν μάσκα στις σχολικές τάξεις.

Μικρή θυσία η χρήση μάσκας

Για την χρήση μάσκας μίλησε και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, χαρακτηρίζοντάς την μια «μικρή θυσία» για την προστασία των ανθρώπων.

Ο κ. Μαγιορκίνης, είπε ότι αν και δεν είναι κάτι ευχάριστο, είναι μία μικρή θυσία για την προστασία των ανθρώπων, αλλά και της οικονομίας, ενώ επισήμανε ότι με βάση τις τελευταίες επιστημονικές αποδείξεις η χρήση της μάσκας για την αντιμετώπιση της νόσου συνεχώς αναβαθμίζεται.

«Οι επιστημονικές αποδείξεις αναβαθμίζουν τη σημασία της στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου της πανδημίας, η ιατρική δεν είναι δόγμα, εξελίσσεται», ανέφερε.