Διεισδύστε στην επίσημη ηλεκτρονική έκδοση του Αρχείου Καβάφη

Ανακαλύψαμε έναν εξαιρετικό διαδικτυακό τόπο όπου μπορούμε να διαβάσουμε τα Άπαντα του Κ.Π. Καβάφη του Έλληνα ποιητή που έχει αγαπηθεί στα πέρατα του κοσμου.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Αρχείου Καβάφη  http://www.kavafis.gr/   είναι έργο του Σπουδαστηρίου Nέου Eλληνισμού. Περιλαμβάνει όλα τα έργα του ποιητή και πλούσιο ανέκδοτο υλικό, όπως αυτό προκύπτει από την συνεχιζόμενη μελέτη του Αρχείου του. Περιλαμβάνει επίσης γενικές πληροφορίες για τον Καβάφη, αλλά και ειδικότερες για την πρόσληψη και απήχηση της Καβαφικής ποίησης παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Κ.Π. Καβάφης» του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν (ΗΠΑ).


Το Αρχείο Καβάφη είναι το σύνολο των χειρογράφων, βιβλίων, εγγράφων, φωτογραφιών και άλλων τεκμηρίων, τα οποία διατήρησε και ταξινόμησε ο Κ.Π. Καβάφης και τα κατέλιπε το 1933 στον κληρονόμο του, Αλέκο Σεγκόπουλο.  Στην ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε και όλα τα άρθρα που αφορούν τον μεγάλο Έλληνα ποιητή και υπάρχουν στο Ίντερνετ.
H έδρα Νεοελληνικών Σπουδών C.P. Cavafy του πανεπιστημίου του Michigan (ΗΠΑ) σαρώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον Παγκόσμιο Ιστό, αναζητώντας αναφορές στον Κ.Π. Καβάφη και την ποίησή του. Αυτή η μοναδική τεκμηρίωση της καβαφικής παρουσίας στον σύγχρονο κόσμο μάς κοινοποιείται, και δημοσιεύεται παρακάτω στο http://www.kavafis.gr/

Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα αξιοποιήστε παρέα αυτή τη μοναδική ευκαιρία και αφήστε τα να ανακαλύψουν τον πλούτο και την ομορφιά της γλώσσας μας μέσα από την ποίηση του Καβάφη.

Καλή ανάγνωση