Εδώ θα βρείτε τραγουδάκια και παραμυθάκια για να περνούν τα μικρά παιδιά την ώρα τους στο σπίτι!

Τις τελευταίες εβδομάδες, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, οι άνθρωποι ανακαλύψαμε την δύναμη, την έμπνευση και την ανακούφιση που μπορεί να μας προσφέρει η μουσική. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, οι ψυχολόγοι που συνιστούν να έχουμε αυτές τις μέρες διαρκώς ένα ραδιοφωνάκι ανοιχτό, έστω και χαμηλά, στο σπίτι, ιδανικά ακούγοντας μόνο μουσική, καθώς αυτό μας βοηθά να χαλαρώσουμε και μας βελτιώνει την διάθεση.

Στο δικό μας σπίτι, η μουσική αυτή προέρχεται από τα ηχεία των ψηφιακών συσκευών -και συγκεκριμένα των κινητών μας- και τα τραγούδια είναι αυτά που ξέρουμε, ότι θα συμβάλουν τόσο στη μείωση του στρες, αλλά και της βαρεμάρας που αναπόφευκτα δημιουργεί στα παιδιά η καραντίνα σχεδόν 2 μηνών.

Πώς βρίσκεις, όμως, τον τέλειο συνδυασμό τραγουδιών, ώστε να δημιουργήσεις την ιδανική playlist για την οικογένειά σου –και δη για τα παιδιά; Απάντηση σε αυτό δίνει το Spotify με μία εξαιρετική playlist που συνέθεσε, χάρη στην οποία τα παιδιά που μένουν στο σπίτι απασχολούνται, διασκεδάζουν, χορεύουν και ακούν υπέροχα παραμύθια.

Αναζητήστε την στο Spotify με τον τίτλο «Keep Kids Busy». Κάντε μια δωρεάν εγγραφή σε χρόνο μηδέν στην πλατφόρμα και αυτόματα θα ανοίξει μπροστά σας μια μεγάλη λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών σας (από τους XanaZoo, Φοίβο Δεληβοριά, Burger Project, Θάνο Μικρούτσικο), αλλά και με δημοφιλή κλασικά παραμύθια, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, οι Χιονάτοι και οι 7 Νάνοι και τα 3 Γουρουνάκια.

Από την playlist αυτή, μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε όσα τραγούδια πραγματικά προτιμάτε ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα playlist που να την ονομάσετε όπως θέλετε εσείς –μπορεί ακόμα το κάθε σας παιδί να έχει την δική του. Μεγάλο πλεονέκτημα του Spotify είναι, ότι η ροή της μουσικής είναι συνεχής, δηλαδή τα τραγούδια δεν διακόπτονται από διαφημίσεις, οπότε μπορείτε άφοβα να δώσετε στα παιδιά σας τη συσκευή, να φορέσουν ακουστικά και να απολαύσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια με την ησυχία τους.

Δεν θα πιστεύετε, στο τέλος της ημέρας, πόσο βελτιωμένη θα είναι η διάθεση των παιδιών σας, πόσο πιο κοντά θα έρθουν μεταξύ τους μοιράζοντας τα ίδια τραγούδια ή τα ίδια ακουστικά, αλλά και πόσες παραπάνω στιγμές ησυχίας θα απολαύσετε και εσείς οι ίδιοι, που θα σας επιτρέψουν να κάνετε καλύτερα τις δουλειές σας.