ΕΦΕΤ: Προσοχή! Μην φάτε αυτό το μπιφτέκι – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

ΕΦΕΤ: Προσοχή! Μην φάτε αυτό το μπιφτέκι – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ THE BURGER ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ», με αριθμό παρτίδας L210720 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20-07-2022, καθαρού βάρους 2 X 180 γρ.

Αυτό είναι το μπιφτέκι που ανακαλείται

Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εργαστηρίων, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ και διαπιστώθηκε ότι το προϊόν με τα ως άνω στοιχεία είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι βρέθηκε θετικό στο παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Φάρμα Μητσόπουλος ανακοινώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες απόσυρσης της παρτίδας «THE BURGER Μπιφτέκι πουλερικών με κακάο, κουρκουμά & πιπερόριζα» με αριθμό παρτίδας L210720, συμμορφούμενη στην σχετική απόφαση του ΕΦΕΤ.

Παρακαλεί επίσης τους καταναλωτές, που τυχόν έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Στο συγκεκριμένο προϊόν έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες μικροβιολογικές αναλύσεις, οι οποίες ήταν αρνητικές και το γεγονός ότι μόνο ένα από τα δείγματα βρέθηκε θετικό, κινείται στα όρια των στατιστικών πιθανοτήτων.

Η Φάρμα Μητσόπουλος χρησιμοποιεί τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής και ελέγχου και παρακολουθεί όλες τις νέες τάσεις και εξελίξεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων της. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα (ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, ISO 22005:2007, ISO 45001:2018, FSSC 22000, IFS και HALAL) και διενεργεί περισσότερες από 60 αναλύσεις πρώτων υλών και προϊόντων κάθε εβδομάδα.

Η σημερινή εξέλιξη υπογραμμίζει τη σημασία της διαρκούς επαγρύπνησης και η Φάρμα Μητσόπουλος θα επεκτείνει, αυστηροποιήσει και εντατικοποιήσει με το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου τους ελέγχους πρώτων υλών, προϊόντων και προμηθευτών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για αίμα: Η Παρασκευή μόλις γέννησε και χρειάζεται αίμα για σοβαρή επέμβαση

Η εικόνα της 8χρονης Νικολέτας στο σχολείο εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είναι ποτέ στην τάξη χωρίς νοσηλευτή

Freedom pass: Ξεκινά 11 Οκτωβρίου η διάθεση των 50GB σε εφήβους

Συγκινημένη η κοπέλα που έσωσε το μωρό στην Ελασσόνα: «Έτυχε να ήμουν ο άγγελος του» – Η μητέρα ήταν μεθυσμένη