Εικόνες – γροθιά: 109 άδεια καροτσάκια όσα και τα παιδιά που χάθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας (εικόνες+vid)

Εικόνα - γροθιά: 109 άδεια καροτσάκια όσα και τα παιδιά που χάθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ακόμη μία εικόνα που ραγίζει καρδιές έρχεται από την πόλη Λβιβ της Ουκρανίας. Στην κεντρική πλατεία της πόλης έχουν τοποθετηθεί 109 άδεια παιδικά καροτσάκια, που συμβολίζουν τα ισάριθμα παιδιά που έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους στον πόλεμο που μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου.

Oι φωτογραφίες του Roman Baluk από το πρακτορείο Reuters κάνουν τον γύρο του κόσμου, προβάλλοντας τη συμβολική αυτή κίνηση που δείχνει, ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις δολοφονίες παιδιών.  

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) τουλάχιστον 816 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.333 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία έως τις 17 Μαρτίου.

Τα περισσότερα θύματα προκλήθηκαν από εκρήξεις όπλων, όπως οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες, καθώς και από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με την OHCHR.

Ο πραγματικός απολογισμός θεωρείται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος καθώς η OHCHR, που έχει μεγάλη ομάδα παρατηρητών στη χώρα, δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει τις αναφορές περί θυμάτων από πόλεις που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, όπως η Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Η Νίκη Κεραμέως υποδέχθηκε στην τάξη τον Αλέξανδρο και την Κατερίνα από την Ουκρανία – Το συγκινητικό γράμμα (φωτο)

Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη”

Υπ. Παιδείας: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2022