“Είσαι ένας νέος Ουκρανός”: Συγκινεί η 32χρονη που γέννησε τον γιο της σε καταφύγιο

"Είσαι ένας νέος Ουκρανός": Συγκινεί η 32χρονη που γέννησε τον γιο της σε καταφύγιο

Τις δραματικές στιγμές που έζησε, κατά την γέννηση του γιου της στο καταφύγιο του νοσοκομείου του Κιέβου, την δεύτερη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, περιγράφει η 32χρονη Βικτόρια, μιλώντας στον Guardian.

«Φοβόμασταν να πάμε μέχρι το νοσοκομείο λόγω των εκρήξεων. Περιμέναμε σε μια ουρά 30 λεπτά για βενζίνη και μετά οδηγήσαμε μέσα στην έρημη πόλη. Ακούγαμε τις σειρήνες, ήταν τρομακτικό αλλά προσπαθούσαμε να μείνουμε ψύχραιμοι. Όταν φτάσαμε τα φώτα στο νοσοκομείο ήταν σβηστά υπό τον φόβο του βομβαρδισμού. Ο γιατρός μας οδήγησε σε ένα άνετο και πολύχρωμο δωμάτιο» περιγράφει η γυναίκα με την ιστορία μέχρι εδώ να μοιάζει σχεδόν «φυσιολογική» εν μέσω πολέμου.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν λίγο αργότερα όταν ξεκίνησαν και πάλι οι βομβαρδισμοί. «Δύο ώρες μετά ακούσαμε ξανά τις σειρήνες. Ο γιατρός μας είπε ότι έπρεπε να κατέβουμε στο καταφύγιο. Όταν πήγαμε πάθαμε σοκ. Το καταφύγιο χτίστηκε την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης και έκτοτε δεν είχε συντηρηθεί. Ήταν παγωμένο και γεμάτο υγρασία. Μας έβαλαν σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς πόρτες και μόνο μια κουρτίνα μπάνιου μας χώριζε από τον κυρίως χώρο στο οποίο υπήρχαν 50 άνθρωποι. Δεν υπήρχε ιατρικός εξοπλισμός, παρά μόνο μια γυναικολογική καρέκλα. Προσπαθούσα να μην κοιτάζω και ήλπιζα ότι θα επιστρέψω γρήγορα στο νοσοκομείο» συνεχίζει η ίδια μέχρι τη στιγμή που έσπασαν τα νερά και η γέννηση του γιου της έπρεπε να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.cy.

Διαβάστε ακόμα:

Σχ.χρ.2022-23: Τι ισχύει για τις εγγραφές μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία – Όσα πρέπει να ξέρετε

Τηγανίτες σοκολάτας με μπανάνα

Σέρρες: Άγαλμα μαμάς με παιδί στην μνήμη της 38χρονης Πάτυς που νόσησε με κορωνοϊό ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος