Ο 2.5 ετών Γιωργάκης που “‘εφυγε” αφού κατάπιε φασόλι χάρισε ζωή σε παιδάκια με σοβαρά προβλήματα υγείας

Συγκινεί ο μπαμπάς του 2.5 ετών Γιώργου που κατάπιε φασόλι και έμεινε εγκεφαλικά νεκρό

Ζωή σε άλλα παιδιά θα χαρίσει με τα όργανά του o μόλις 2,5 ετών Γιωργάκης από το Αγρίνιο, που υπέστη απόφραξη αεραγωγού, από φασόλι και νοσηλεύονταν εγκεφαλικά νεκρό στη ΜΕΘ Παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση 2χρονος που κατάπιε αντικείμενο - Η μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

Προχθές ανακοινώθηκε στους γονείς , οι οποίοι έχουν άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά (κορίτσια), ότι το παιδί είναι κλινικά νεκρό και εκείνοι πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.  Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς.

Θα χαρίζει ζωή σε άλλα παιδάκια

Οι κατάλληλοι λήπτες βρέθηκαν μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Η καρδιά και το ήπαρ θα μεταμοσχευθούν στην Ιταλία, οι δύο νεφροί στη Θεσσαλονίκη και οι κερατοειδείς στην Αθήνα. Τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στη μία τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία της λήψης των οργάνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ

Ήταν μια ολονύκτια, μαραθώνια διαδικασία η οποία ξεκίνησε στις 2 περίπου  τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 9 το πρωί. Οι επεμβάσεις για τη λήψη των οργάνων έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με τον 2,5 ετών Γιώργο να χαρίζει ζωή σε άλλα παιδιά μετά τη γενναία απόφαση των γονιών του να δωρίσουν τα όργανά του.

“Όλα πήγαν καλά” αναφέρει στο thebest.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης.

Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr η καρδιά θα μεταμοσχευτεί στην Ιταλία αλλά τελικά στην Πάντοβα όπου δόθηκε σε Μεταμοσχευτικό Κέντρο της περιοχής. Το ήπαρ παρελήφθη από το νοσοκομείο  Bambino Gesù. Οι δύο νεφροί δόθηκαν στη Θεσσαλονίκη και οι δύο κερατοειδείς στην Αθήνα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο του Αράξου προσγειώθηκαν δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, στα οποία επέβαιναν οι ομάδες των γιατρών που ήρθαν για να παραλάβουν τα όργανα. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν από τον Άραξο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο και αντιστρόφως, κατά την επιστροφή τους. Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν για Ιταλία τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τις δολοφονίες την Ανδραβίδα: Σκότωσε μάνα και πατέρα, έπνιξε τα δύο παιδάκια τους

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενώνουν τις δυνάμεις τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά της Ουκρανίας

“Είσαι ένας νέος Ουκρανός”: Συγκινεί η 32χρονη που γέννησε τον γιο της σε καταφύγιο