«Είχε μείνει ο πλακούντας στο σώμα μου δύο μήνες αφού γέννησα. Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω»

Μπορεί το TikTok να μας έχει συνηθίσει σε διασκεδαστικό περιεχόμενο, όμως στην περίπτωση μίας 22χρονης κοπέλας, μάλλον είχε να αποκαλύψει μία απίστευτη ιστορία.

Η Τόρι ΜακΚέιν μοιράστηκε στο εν λόγω μέσω κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία της ζωής της, λίγο αφότου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, μία ιστορία η οποία αμέσως έγινε viral.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ξαφνικά ένιωσε δυνατές κράμπες στο στομάχι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της πεθεράς της.

Έτρεξε στο μπάνιο, όπου ένιωσε κάτι να φεύγει από τα σπλάχνα της. Τρομαγμένη, φώναξε τον σύζυγό της και του ζήτησε να δει τι συμβαίνει.

Εκείνος της είπε ότι κάτι βλέπει, όμως κανείς από τους δύο δεν ήταν σίγουρος για αυτό που έβλεπε. «Ήταν σαν να ξεκόλλησε ένα κομμάτι μου και να έπεσε», ανέφερε η γυναίκα, η οποία ένιωσε φρίκη, όπως και ο σύζυγός της.

Μετά από λίγα λεπτά, έφτασε και η πεθερά της για να δει τι γίνεται. Όπως είπε η κοπέλα, η πεθερά της προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμη, όμως τους συνέστησε να φύγουν το συντομότερο δυνατό για το νοσοκομείo.

Καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, η 22χρονη άρχισε να τσιρίζει. «Ένιωθα ότι έφευγαν τα πάντα μέσα από το σώμα, μου. Ένιωθα, ότι θα πεθάνω», ανέφερε.

Ο γιατρός εξέτασε τη γυναίκα και διαπίστωσε το σοκαριστικό του πράγματος και ενημέρωσε σχετικά την κοπέλα που τον άκουσε αποσβολωμένη.

«Φαίνεται πως ο γιατρός σας στην ώρα του τοκετού, άφησε ένα κομμάτι του πλακούντα στη μήτρα σας», ανέφερε.

Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να της είχε προκαλέσει σηψαιμία, το οποίο θα είχε τραγικές συνέπειες.

Έτσι, η γυναίκα υποβλήθηκε σε έναν δεύτερο – τύποις- τοκετό, στην προσπάθεια να αποβάλλει το ξεχασμένο κομμάτι του πλακούντα, δύο μήνες αφότου γέννησε το μωρό της.

Πάντως, η ιστορία της δεν είναι κάτι ανήκουστο. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να συμβεί, όταν το σώμα δεν αποβάλλει φυσικά τον πλακούντα μέσα στα τυπικά 30 λεπτά από τη γέννα. Σύμφωνα με το International Journal of Women’s Health, είναι κάτι αρκετά σπάνιο, αλλά πολύ σοβαρό και συμβαίνει μόνο στο 1-3% των γεννήσεων, ενώ πολλές φορές οδηγεί στο θάνατο.

«Ο πλακούντας δεν είναι κάτι σαν πίτα που μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτα. Μοιάζει με μία χοντρή φέτα στήθους. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο διακριτό κομμάτι που μπορείς να αντιληφθείς ότι λείπει. Πρέπει να το εξετάσεις για να δεις αν λείπει κάτι εμφανώς, αλλά τις περισσότερες φορές μοιάζει φυσιολογικό, ακόμη κι αν έχει αποσπαστεί ένα κομματάκι», λέει η καθηγήτρια γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Yale, Jane Minkin.

Μάλιστα, επισημαίνει, ότι υπάρχουν ενδείξεις, πως κάτι πάει λάθος και τα οποία στην περίπτωση της 22χρονης παρερμηνεύθηκαν ως τυπικά συμπτώματα που ακολουθούν τον τοκετό.

«Η αιμορραγία μετά τη γέννα είναι φυσιολογική για δύο έως τέσσερις εβδομάδες, διότι η μήτρα ακόμη συστέλλεται, αλλά δεν μπορείς να χάνεις ιστό. Εάν βλέπεις ξαφνικά να φεύγουν θρόμβοι σε μέγεθος βερίκοκου ή ιστοί, τότε θα πρέπει, οπωσδήποτε να επισκεφθείς το γυναικολόγο σου», λέει μία άλλη επιστήμονας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Γυναικολογίας, άλλα συμπτώματα αυτής της πάθησης είναι ο πυρετός, η ακατάσχετη αιμορραγία, οι κράμπες και το κοιλιακό άλγος.

Όσο αποκρουστικό κι αν ακούγεται, η 22χρονη ελπίζει, ότι η ιστορία της μπορεί να βοηθήσει και άλλες μητέρες που ίσως βρεθούν σε ανάλογη θέση.

«Ως νέα μητέρα, δεν μίλησα μόνο για τον εαυτό μου. Φοβήθηκα τόσο πολύ και τώρα γνωρίζω. Αλλά, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα ενημερωνόμουν περισσότερο, θα το έψαχνα περισσότερο, γιατί είναι το σώμα μου», καταλήγει.

Πηγή: cafemom.com