Έκκληση για 8 μηνών μωρό που έχει ατρησία πρωκτού και πρέπει να χειρουργηθεί – Παιδί πολύτεκνης οικογένειας

Έκκληση για 8 μηνών μωρό που έχει ατρησία πρωκτού και πρέπει να χειρουργηθεί - Παιδί πολύτεκνης οικογένειας

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο 31χρονος Χρήστος Σκέντζος που μαζί με την 29χρονη σύζυγο του Όλγα και τα πέντε παιδάκια τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και δίνουν καθημερινή μάχη με το πρόβλημα υγείας του μόλις 8 μηνών μωρού τους που έχει διαγνωσθεί με ατρησία πρωκτού.

Το μωρό έχει ήδη υποβληθεί σε ένα χειρουργείο με το δεύτερο να είναι προγραμματισμένο για το τέλος του μήνα (27 Σεπτεμβρίου) ενώ αν όλα πάνε καλά, θα χρειαστεί ένα ακόμα σε σύντομα χρονικό διάστημα αναφέρει το patrisnews.gr.

Τι είναι η ατρησία πρωκτού

Μία από τις συγγενείς παθήσεις του παχέος εντέρου είναι η ατρησία του πρωκτού ή έκτοπος πρωκτός.  Η διάγνωση γίνεται με την μη ανεύρεση πρωκτού ή την εμφάνιση συριγγίου ή την μη έξοδο μηκωνίου το πρώτο 24ωρο ζωής. Από εργαστηριακές εξετάσεις ανάλογα την περίπτωση θα χρειαστεί απλή ακτινογραφία κοιλίας σε ύπτια θέση, συριγγογραφία αν έχει γίνει αντιληπτό συρίγγιο, ακτινογραφία του ιερού οστού. ενδοφλέβιος πυελογραφία και ουρηθροκυστεογραφία και φυσικά υπέρηχος ουροποιητικού. Σε ένα μικρό αλλά σημαντικό ποσοστό μπορεί να συνυπάρχουν και άλλες διαμαρτίες όπως 15-25 % διαμαρτίες ουροποιογεννητικού συστήματος, 7-10 % γαστρεντερικού συστήματος και πιο σπάνια σκελετικές και καρδιαγγειακές ανωμαλίες.  Η πιο σημαντική απόφαση που παίρνεται από τον παιδοχειρουργό στην αντιμετώπιση άρρενος ασθενούς με ατρησία πρωκτού είναι αν χρήζει κολοστομίας ή εκτροπής των ούρων για να προληφθούν ουρολοιμώξεις ή μεταβολικές διαταραχές.

O μπαμπάς  διασχίζει όλη την Ελλάδα για να βρει μεροκάματο

Έκκληση για 8 μηνών μωρό που έχει ατρησία πρωκτού και πρέπει να χειρουργηθεί - Παιδί πολύτεκνης οικογένειας

Η γυναίκα του στην Λάρισα, άνεργη, με τα τέσσερα παιδιά του και ο ίδιος με τον μεγαλύτερο γιο του, τον Γιώργο γυρνά σε όλη την Ελλάδα με το βανάκι το οποίο έχει μετατρέψει σε σπίτι προκειμένου να κάνει εφήμερες δουλειές και να καταφέρει να βγάλει τα έξοδα που χρειάζονται για την εγχείρηση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ο οκτώ μηνών γιος του.

Ο Χρήστος, πολλά χρόνια άνεργος, όπως και η γυναίκα του βγάζει κραυγή αγωνίας και με μοναδικό σύμμαχο ένα βαν το οποίο έχει μετατρέψει σε σπίτι, υπνοδωμάτιο αλλά και εργαλείο δουλειάς και τον μεγάλο γιο του, τον Γιώργο, μαζί, κυρίως για ψυχολογική υποστήριξη, περιπλανιέται σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας εφήμερες δουλειές όπως να πουλά μαρκαδόρους κλπ προκειμένου να βγάλει τα έξοδα του χειρουργείου.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το 8 μηνών μωρό

GR 8301106370000063760147049 (Εθνική)

GR 2201713130006313010418917 (Πειραιώς)

Διαβάστε επίσης:

Χαμός σε αγιασμό σε σχολείο της Β. Ελλάδας – «Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;» (video)

Κεραμέως: «Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου – Καμία “έκπτωση” στις απουσίες -7 τεστ εβδομαδιαίως για την τάξη με κρούσματα»