Έκκληση Παπαευαγγέλου: Δύσκολος ο χειμώνας, οι γονείς να επισκέπτονται τον γιατρό των παιδιών τους

Στις συνθήκες του νέου lockdown, όπως διαμορφώθηκαν από το Σάββατο, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Διατηρήσαμε ανοιχτή την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η βασική διαφορά είναι ότι όλη η κοινωνία είναι κουρασμένη, αλλά έχουμε όλοι καταλάβει ότι θα είναι δύσκολος χειμώνας. Και όταν αρθούν οι περιορισμοί μετά από λίγες ημέρες ενδέχεται να έχουμε νέα μέτρα», ξεκίνησε την τοποθέτησή της η κ.Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής ανέφερε ότι τα τα ιατρεία και τα νοσοκομεία είναι ασφαλή και τηρούνται τα μέτρα προστασίας με σχολαστικότητα.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να συνεχίσουν να επισκέπτονται τον παιδίατρο, τόσο για την καθιερωμένη εξέταση, όσο και τα εμβόλια των παιδιών τους.

Με αφορμή την μαζική έξοδο των Αθηναίων προς τις επαρχιακές πόλεις,  η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να αυξηθούν τα κρούσματα σε επαρχιακές πόλεις».

«Εάν τηρηθούν τα μέτρα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μείωση των εισαγωγών. Δεν αναμένουμε όμως μείωση των διασωληνωμένων γιατί η διάρκεια της νοσηλείας σε ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες. Αναμένουμε αύξηση διασωληνώσεων τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε.