Έκκληση Τσιόδρα: Μην αμελείτε τον εμβολιασμό των παιδιών εν μέσω κορωνοϊού

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μην σταματήσουν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, φοβούμενοι να επισκεφθούν τα παιδιατρεία λόγω κορωνοϊού. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο καθηγητής συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως 2 ετών και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά γενικότερα.

Τι δήλωσε ο καθηγητής Τσιόδρας

Γονείς, μην διακόπτετε τον εμβολιασμό των παιδιών. H διακοπή του εμβολιασμού ακόμα και για βραχύ χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων, να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα υγείας. Θυμάστε όλοι τι ζήσαμε πριν δυο χρόνια με την επιδημία της ιλαράς.

Συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως τα 2 έτη της ηλικίας τους, χωρίς καθυστέρηση, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας όπως το διφθερίτιδας τετάνου κοκίτη, πολιομυελίτιδας, αιμόφιλου της ινφλουέντσας, πνευμονιόκοκκου, MMR και μηνιγγίτιδας, με προτίμηση στη χορήγηση πολυδυνάμων εμβολίων ώστε να μειώνονται οι επισκέψεις.συνέστησε ο κ. Τσιόδρας

Πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών;

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στο παιδιατρείο σε καθορισμένη ώρα και κατόπιν ραντεβού ώστε η ανθρώπινη επαφή στην αίθουσα αναμονής να περιοριστεί στο ελάχιστο. Το παιδί που πρόκειται να εμβολιαστεί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα ενώ για τα παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών θα προγραμματιστούν εκ νέου μετά την υποχώρηση του κύματος της πανδημίας οι επαναληπτικές δόσεις”. ανέφερε ο καθηγητής.

Έκκληση παιδιάτρων: Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι απαραίτητος για την υγεία τους

Yπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες αντίστοιχη έκκληση για τήρηση του εμβολιασμού των παιδιών είχαν εκδώσει από κοινού η  Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ πρέπει να αμελείται καθώς  όλα τα νοσήματα που προστατεύονται από εμβολιασμό συνεχίζουν να υπάρχουν και να απειλούν την ζωή των παιδιών, ιδιαίτερα των βρεφών και των νηπίων.  Μάλιστα, διευκρίνισαν ότι όλοι  οι βασικοί εμβολιασμοί  εξυπηρετούνται κανονικά στα παιδιατρεία και ΜΟΝΟ αν πρόκειται για μακρινές αναμνηστικές δόσεις μπορούν οι γονείς να τις αναβάλετε για αργότερα.