Εξελίξεις στη γυναικοκτονία στη Δάφνη – Ποιος αναλαμβάνει την επιμέλεια του 11χρονου γιου

Εξελίξεις στη γυναικτονία στη Δάφνη - Ποιος αναλαμβάνει την επιμέλεια του 11χρονου γιου

Στα τέλη Ιουλίου το πανελλήνιο “πάγωσε” από το στυγερό έγκλημα με θύμα μια μητέρα 31 ετών και δράστη τον 40χρονο σύζυγό της που την μαχαίρωσε θανάσιμα στο διαμέρισμά τους στη Δάφνη όπου ζούσε και ο 11 ετών γιος τους. Ο δράστης προφυλακίστηκε και ανακρινόμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του «επειδή τη ζήλευε».

Η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική έρευνα της υπόθεσης, έδειξε ότι ο θάνατος της γυναίκας και μητέρας ενός παιδιού 11 ετών, προήλθε από δύο βαθιά τραύματα στην τραχηλική χώρα.  Ο 40χρονος καθ’ ομολογιαν δράστης, φέρεται να προκάλεσε τα μοιραία χτυπήματα στη σύζυγό του με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών, χτυπώντας την δύο φορές στο λαιμό.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απουσία αμυντικών τραυμάτων δεν αποκλείει την πιθανότητα να την σκότωσε ενώ κοιμόταν.

Η τραγική ειρωνεία

Αίσθηση πάντως προκαλεί η ανάρτηση γυναίκας περιοίκου στο Facebook μέσω της οποίας ανακοίνωσε ότι στα μέσα Ιουλίου, 19 ημέρες πριν από το άγριο φονικό, έπειτα από έναν ακόμα καβγά του ζευγαριού είχε τηλεφωνήσει στο «100» ενημερώνοντας για το συμβάν και ζητώντας βοήθεια. Σε εκείνη την ανάρτησή της μάλιστα, ασκούσε κριτική στην ΕΛ.ΑΣ. διότι το πλήρωμα του περιπολικού που πάντως πήγε στο σημείο δεν επενέβη. «Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη Ελληνική Αστυνομία. Οταν την σφάξει λοιπόν θα ενημερώσω πρώτα κανά κανάλι για να σας φωνάξουν», είχε γράψει στο προφίλ της. Μετά τη δραματική εξέλιξη στην υπόθεση επανήλθε γράφοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

Στους γονείς της 31χρονης το παιδί

Με διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών (481/2021) ανατέθηκε στους γονείς της 31χρόνης η προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου παιδιού τους, με γνώμονα τη διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του ενώ διαπιστώνει «αδυναμία του πατέρα» που είναι προσωρινά κρατούμενος για την δολοφονία της γυναίκας, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλου του.

Η εισαγγελέας, βασιζόμενη στις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, θεωρεί πως το ανήλικο παιδί, το οποίο από την ημέρα της δολοφονίας της μητέρας του ζει με τους γονείς της, θα λάβει από τους μητρικούς παππούδες του υποστήριξη και φροντίδα σε όλα τα στάδια της ζωής του «όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που του προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού» ενώ τονίζει πως «έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου».

Οι γονείς της 30χρονης, σύμφωνα με το νόμο, έχουν στην διάθεση τους διάστημα 30 ημερών να προσφύγουν στην αστική Δικαιοσύνη ώστε με αίτημα τους να ζητήσουν την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του εγγονού τους.

Ο συνήγορός τους, Γιάννης Γλύκας, αναφερόμενος στην διάταξη της Εισαγγελίας Ανηλίκων έκανε λόγο για «δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς της οικογένειας σε κάποια μορφή κανονικότητας», προσπάθεια που, όπως τόνισε, «βρήκε σύμμαχο την ορθή διάταξη της κ. εισαγγελέως».

Διαβάστε επίσης

Τσιόδρας: Έτσι θα νικήσουμε τη διασπορά στα σχολεία και θα προστατεύσουμε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνο μπαχαρικό

Πρωταγωνίστρια “Γης της Ελιάς”: «Aνακάλυψα ότι έχω καρκίνο ενώ ήμουν σε διαδικασία εξωσωματικής. Το αγέννητο μωρό με έσωσε»