Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων: Είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις!

Μια σπουδαία καμπάνια πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών), με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας. Η καμπάνια απευθύνεται κυρίως στα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο να ελαττώσει την ενεργειακή φτώχεια, να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, να συμβάλει στη μείωση των συνολικών δαπανών των νοικοκυριών για ενέργεια χωρίς να μειώσει τις ανέσεις τους, αλλά και να αλλάξει τη συμπεριφορά τόσο των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας όσο και εκείνων που επενδύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο η καμπάνια επικεντρώνεται σε τέσσερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη χώρα μας.

Είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις, να εξοικονομήσεις χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας στο σπίτι σου! Μπες στο διαδραστικό σπίτι μας και ανακάλυψε απλές και χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου – για να έχεις περισσότερα χρήματα να ξοδεύεις για την οικογένεια σου!

Γνώριζες ότι…

…οι ανεμιστήρες οροφής είναι πολύ πιο οικονομικοί από τον κλιματισμό σε ένα σπίτι, ωστόσο προσφέρουν αίσθηση δροσιάς έως και 5 βαθμούς πιο κάτω από την τρέχουσα θερμοκρασία;
…βγάζοντας από την πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείς, μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 39 € ετησίως;
…οι λαμπτήρες ενεργειακής απόδοσης εξοικονομούν έως και 13€ ανά λαμπτήρα ετησίως!


Θέλεις να μάθεις περισσότερους τρόπους για να εξοικονομείς χρήματα στο νοικοκυριό σου; Θα τους βρεις στο
 www.energysavingsteam.eu.