«Εξομολογήθηκα στο Θεό και έχουν σβηστεί από πάνω μου …Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.»: Ιερέας που καταδικάστηκε για ασέλγεια ανηλίκων

«Αν κάποιο Επισκοπικό δικαστήριο πριν από εμάς είχε δικάσει την υπόθεση, τώρα ο κατηγορούμενος θα είχε «ξουριστεί» και δεν θα ήταν ενώπιον μας με ράσο. Στη συνείδηση της κοινωνίας τώρα δικάζεται και η εκκλησία όταν στο εδώλιο κάθεται ένας ρασοφόρος».

Η αποστροφή αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βιβιάννας Βαρδή στο Lefkadapress.gr , ανήκει στην Εισαγγελέα κατά την αγόρευση στη δίκη του 50χρονου ιερέα από το Αγρίνιο που καταδικάστηκε από το ΜΟΔ Λευκάδας για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή.

Στο «κάδρο» της Δίκης ωστόσο τέθηκε και η στάση της τοπικής εκκλησίας-που είχε δεχτεί έντονη κριτική στο Αγρίνιο-  με τον ιερέα να υποστηρίζει μαλιστα πως δεν είχε τεθεί καν σε αργία.

«Δεν είμαι σε καθαίρεση ούτε καν αργία δεν έχω ακόμη», υποστήριξε ενώ αναφέρθηκε και σε επιστολή που έστειλε για την υπόθεση στον μακαριστό μητροπολίτη Κοσμά.

Θυμίζουμε πως όταν έγινε γνωστή η υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοίνωσε ότι με εντολή του Μητροπολίτο κ. Κοσμά, ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον.

Ο ιερέας μάλιστα δεν δίστασε να πει πως έχει τη συνείδηση ήσυχη . «Τα έχω εξομολογηθεί στο Θεό και έχουν σβηστεί από πάνω μου…», υποστήριξε αποδεχόμενος μόνο τις εκκλησιαστικού τύπου παραβάσεις.

Οι δυο νεαρές που έσυραν τον ιερέα στη Δικαιοσύνη και πλέον στη φυλακή παρακολουθούσαν τα όσα έλεγε ο κατηγορούμενος με δάκρυα στα μάτια όλες τις ώρες που διήρκεσε η διαδικασία.

Ανέφεραν πως απευθύνθηκαν στο Μακαριστό Κοσμά αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση .

Χαρακτηριστικοί είναι οι ακόλουθοι διάλογοι:

Πρόεδρος: Όταν κάνατε όλα αυτά ασκούσατε και τα ιερατικά σας καθήκοντα;

Κατηγορούμενος: Ασκούσα κανονικά τα ιερατικά μου καθήκοντα και το πνευματικό μου έργο…

Πρόεδρος: Για ιερέα που ανακατεύεται με όλα αυτά επισείεται η ποινή της καθαίρεσης. Το γνωρίζετε αυτό ; Πείτε ότι με το καλό από εδώ βγαίνετε αθώος. Στη συνέχεια εκκλησιαστικά με όλα αυτά που έχετε παραδεχτεί θα σας καθαιρέσουν, κοινώς θα σας βγάλουν τα ράσα. Aν φύγετε από εδώ και κανένας δεν σας τιμωρήσει εκκλησιαστικά θα συνεχίσετε να κάνετε τον ιερέα;

Κατηγορ: Αυτό θα το κρίνει η εκκλησία. Θα το κανονίσω εγώ με τον πνευματικό μου .

Πρόεδρος: Δηλαδή θα πάτε μπροστά σε ένα επισκοπικό δικαστήριο και δεν θα πείτε ότι «αφού τα έκανα όλα αυτά θα πρέπει να με καθαιρέσετε»;

Κατηγ: θα κάνω υπακοή στον πνευματικό μου πατέρα και θα δεχτώ την απόφαση της εκκλησίας.

Πρόεδρος: Γι αυτό συνεχίζεται και φοράτε το ράσο;

Κατηγορ: Δεν είμαι σε καθαίρεση ούτε καν αργία δεν έχω ακόμη.

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος ρωτάει τον κατηγορούμενο πως παρίστανε τους πνευματικούς πατέρες και εξαπατούσε τα ανήλικα θύματά του.

Κατηγορ: με επινόηση της μίας μητέρας έπρεπε εγώ να κάνω τον τάδε γέροντα αφού πρώτα απαιτούσε να αλλάζω τη φωνή μου. Εγώ της είπα ότι δεν γινόταν να αλλάζω τη φωνή μου . Ήταν όμως τόσο μεγάλη η πίεση της που τελικά το έκανα. Αυτά τα έχω εξομολογηθεί στο Θεό και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.

Πρόεδρος: Λέτε ότι έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη όταν έχετε πάρει πνευματικά στο λαιμό σας κόσμο ο οποίος σας κατηγορεί ότι εξ αιτίας σας συμμετείχε σε όλα αυτά τα διαβολικά; Και μια χαρά λέτε ότι εξομολογηθήκατε . Για τους υπόλοιπους δεν σας απασχολεί ότι γίνατε η αιτία να συμμετάσχουν σε ενέργειες που είναι καταδικαστέες από την εκκλησία;

Κατηγορ: Και γω συμμετείχα. Έχω τη συνείδησή μου  όμως ήσυχη . Τα έχω εξομολογηθεί στο Θεό και έχουν σβηστεί από πάνω μου…

Πρόεδρος: Και για τα πνευματικά σας θύματα; Που νόμιζαν ότι πήγαιναν σε έναν ιερέα και τώρα θα πιστεύουν ότι έτσι είναι οι ιερείς; Είστε η αιτία για όλα αυτά και λέτε ότι έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη;

Κατηγορ: Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.

Σε 27 έτη φυλάκισης χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 50χρονος ιερέας

Bαρύς  ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για 50χρονο ιερέα απο το Αγρινίου που ασέλγησε σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενοχή του, για όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 27 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή.  Ο ιερέας οδηγείται στις φυλακές όπου θα περάσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης. Από την ποινή, είναι εκτιτέα τα 20 έτη, αφαιρουμένου ενός έτους που ήταν προφυλακισμένος.

Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Για τα κορίτσια αυτά (σ.σ. με τον ιερέα και την οικογένεια του συζούσαν πέντε συνολικά κορίτσια και ένα αγόρι με τις μητέρες τους), ο 50χρονος ήταν κάτι σαν θεότητα. Δεν τον αμφισβητούσαν και τον υπάκουαν τυφλά. Έτρεμαν στην ιδέα πως θα τον απογοήτευαν ή θα του προκαλούσαν δυσαρέσκεια εάν δεν έκαναν αυτό που τους ζητούσε. Όπως προκύπτει, υπήρχαν και τιμωρίες σε βάρος τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα παιδιά διατηρούσαν μέχρι και “ημερολόγιο μετανοιών”. Είχε πείσει τα κορίτσια πως τους είχαν γίνει μάγια και τα υποχρέωνε να υποβάλλονται σε διάφορες δοκιμασίες.

Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες, όπου διάφορα σχήματα και ακατανόητοι κωδικοί είναι γραμμένοι πάνω στα κορμιά των παιδιών για να “λυθούν τα μάγια”! Ο ιερέας είχε πείσει ουσιαστικά τις γυναίκες και τα παιδιά τους που βρίσκονταν μαζί του, πως είχε θεϊκές δυνάμεις, ακόμη πως μετενσαρκώνονταν σε γέροντες του Αγίου Ορους! Απο τις συνομιλίες του με κάποια από τα κορίτσια, προκύπτει αβίαστα, όχι μόνον η εξάρτηση που υπήρχε αλλά και η σεξουαλική σχέση μαζί τους. Τα κορίτσια έστελναν βίντεο ερωτικού περιεχομένου στον 50χρονο μέσω γνωστής εφαρμογής και με βάση το υλικό αυτό και τους διαλόγους, προκύπτουν στοιχεία και για δεύτερο βιασμό ανήλικης, για τον οποίον πλέον κατηγορείται ο ιερέας.

«Η ψυχή μας λευτερώθηκε!»: Το συγκινητικό και δυνατό μήνυμα της πρώτης μηνύτριας του ιερέα (φωτο)

Συγκίνηση, δικαίωση, λύτρωση είναι μόνο μερικά απο τα συναισθήματα των νεαρών γυναικών, τριών συνολικά, που βρήκαν το θάρρος και κατήγγειλαν τα μαρτύρια που έζησαν το διάστημα που βρίσκονταν κάτω απο την ίδια στέγη με τον 50χρονο ρασοφόρο.

Η αρχή έγινε απο την 27χρονη που όχι μόνο απευθύνθηκε στις αρχές, αλλά δημοσιοποίησε την ιστορία της ίδιας και της μικρότερης αδελφής της. Αυτή υπήρξε και η θρυαλλίδα των εξελίξεων που «τρέχουν» εδώ και έναν χρόνο περίπου με κινηματογραφική ταχύτητα και μόλις χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου του 2022, οδήγησαν τον ιερέα στη φυλακή για 27 χρόνια.

Στη δίκη έγιναν ανατριχιαστικές αποκαλύψεις και παρουσιάστηκαν αδιάσειστα στοιχεία για την κόλαση που βίωσαν τα ανήλικα κορίτσια για χρόνια στο κοινόβιο του 50χρονου. Και έπεται συνέχεια, μιας και η Δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει το ενδεχόμενο τέλεσης σεξουαλικών εγκλημάτων και σε βάρος των άλλων δυο κοριτσιών που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες, πιθανώς από φόβο ή από ντροπή.

Με μια συγκινητική της ανάρτηση, αγκαλιά με την μικρότερη αδελφή της, η 27χρονη μηνύτρια-θύμα του ρασοφόρου, στέλνει το δικό της μήνυμα. Τόσο για τη νέα ζωή που πλέον ανοίγεται μπροστά τους, οσο και για την ανάγκη σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα θύματα να μην σταματούν να αγωνίζονται για την αλήθεια και τελικά, για έναν καλύτερο κόσμο.

Η ανάρτηση της 27χρονης:

«Τι μυρωδιά έχει η λύτρωση;
Τι γεύση έχει η δικαιωση;

Από σήμερα ο ουρανός έχει άλλο χρώμα, είναι πιο όμορφος! Η ζωή έχει άλλη αίσθηση!

Τα δύσκολα πέρασαν! Η ψυχή μας λευτερώθηκε! Αναπνέουμε άλλον αέρα!

Μην σταματάτε να αγωνίζεστε για το δίκαιο και την αλήθεια, και για έναν κόσμο καλύτερο!

Ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας!».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Πεντέλη: Σημαντική ανακοίνωση για τις μετακινήσεις παιδιών σε όλη την Βορειοανατολική Αττική

Φωτιά στην Πεντέλη: Η ανακοίνωση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και το summer camp της Παλλήνης

Φωτιά στην Παλλήνη: Γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο περικυκλώθηκε από τις φλόγες – Η κατάσταση του σχολείου

Φωτιά στην Πεντέλη: «Χωρίς εθελοντές και πυροσβέστες θα είχε καεί το Παίδων Πεντέλης»