Ελληνικό σχολείο κλείνει από σήμερα έως και την Δευτέρα λόγω… ψείρας σώματος!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δημοτικό σχολείο κλείνει για 5 ολόκληρες ημέρες προκειμένου να λάβει χώρα απολύμανση λόγω κρούσματος ψείρας!

Η ανακοίνωσε ήρθε από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του 34ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας,  από σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως  και την Δευτέρα 18 του μήνα, για λόγους υγιεινής.

Η αναστολή λειτουργίας του Σχολείου, αποφασίστηκε έπειτα από σχετική συνεννόηση που είχε Αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος, με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό  του Σχολείου.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε κρούσμα ψείρας σώματος και σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ειδικό συνεργείο θα απολυμάνει όλους τους χώρους του σχολείου με ασφαλές πιστοποιημένο βιολογικό σκεύασμα, ενώ τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιήσει εκτενή καθαρισμό.

Οι γονείς έχουν παραλάβει οδηγίες για τη λήψη χρήσιμων έκτακτων μέτρων ατομικής υγιεινής των παιδιών από τη Διεύθυνση του 34ου Δημοτικού Σχολείου.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Τι είναι η ψείρα σώματος

Η ψείρα σώματος διαφέρει από την ψείρα της κεφαλής, αλλά και την ψείρα του εφηβαίου. Είναι αρθρόποδο που τρέφεται με ανθρώπινο αίμα και μπορεί να μεταδώσει εξανθηματικό τύφο, υπόστροφο πυρετό, σπανίως τύφο κ.ά. Προκαλεί δε εκζέματα και ερεθισμό.

Η ψείρα αυτή ζει συνήθως σε ρούχα και σκεπάσματα. Είναι πολύ ανθεκτικές και έχουν βρει τρόπο να επιβιώνουν σε αγωγές αντιμετώπισής τους, οι οποίες παλιότερα ήταν αποτελεσματικές.

Οι πιο κοινές περιοχές στο σώμα στις οποίες τσιμπούν είναι γύρω από τη μέση, στη βουβωνική χώρα και στις μασχάλες. Πρόκειται για μέρη που ραφές των ρούχων είναι πιο πιθανό να αγγίξουν το δέρμα.