Οι σιαμαίες δίδυμες Μπιζί και η Εγιένκα Μερβέιγ μπορούν πλέον να ζουν ευτυχισμένες… χώρια!

«Με επιτυχία» στέφθηκε χθες στη Γαλλία μια εξαιρετικά λεπτή χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού δύο σιαμαίων κοριτσιών από το Καμερούν, ηλικίας ενός έτους, που ήταν ενωμένες στην κοιλιακή χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε το νοσοκομείο Les Hospices Civils de Lyon, όπου έλαβε χώρα η επέμβαση, και πλέον η Μπιζί και η Εγιένκα Μερβέιγ είναι απλά δίδυμες αδελφές!

Συγκεκριμένα, τα κοριτσάκια, που γεννήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου του 2018 στο Καμερούν, τα χειρούργησε η ομάδα της παιδιατρικής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Femme-Mère-Enfant-Hospices Civils de Lyon, στην κεντροανατολική Γαλλία.

Τα παιδιά ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα και μοιράζονταν τμήμα του ήπατος.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, αναρρώνουν και η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή.

Η επέμβαση διήρκησε 5 ώρες και σε αυτή συμμετείχαν δύο ομάδες 10 γιατρών, προκειμένου η κάθε μία εξ αυτών να ασχοληθεί με ένα μωρό.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Γαλλίας.

Η ιστορία ζωής τους, πάντως, έχει συγκινήσει όλον τον κόσμο, αφού ο πατέρας τους και η οικογένειά τους απέρριψαν τις σιαμαίες αδελφές μετά τη γέννησή τους. Η μητέρα τους, όμως, δεν το έβαλε κάτω και κατέφυγε, μαζί με τα κορίτσια, στην παιδιατρική-γυναικολογική κλινική του Γιαουντέ, όπου τα μωράκια μεγάλωναν αναμένοντας την επέμβαση διαχωρισμού τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ