«Ένας άνθρωπος που κατηγορείται πως σκότωσε τα παιδιά του, πώς μπορεί να μην συνιστά απειλή για την κοινωνία;»

Για την πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα και την άσκηση διώξεων σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησαν στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης.

Δεν υπάρχει ούτε ένας ιατροδικαστής που να αμφισβητεί τον ασφυκτικό θάνατο

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως από όσα ακούγονται από την πλευρά της κατηγορούμενης και γενικότερα στην δημόσια σφαίρα, «νομίζω ότι μιλάμε για διαφορετικές υποθέσεις. Από την μια “δεν υπάρχει κανένα στοιχείο” και από την άλλη “έχουμε αναλυτικές εκθέσεις από ειδικούς για κάθε περίπτωση”.

Έχουμε ένα πόρισμα για τα δύο παιδιά (ενν. Μαλένα και Ίριδα) που είναι αδιαμφισβήτητο. Δεν υπάρχει ούτε ένας ιατροδικαστής που να αμφισβητεί τον ασφυκτικό θάνατο».

Ο Γρηγόρης Λέων επεσήμανε πως «δεν θα φτάσουμε ιατροδικαστικά στους δράστες. Καθυστερήσαμε και πράγματι υπήρχαν προβλήματα στην αρχή, όμως χάρη στις κινήσεις της Δικαιοσύνης και την εκπληκτική δουλειά που έκαναν οι κ. Καρακούκης – Καλόγρηας, πλέον έχουμε ένα πλήρες πόρισμα».

Δεν θα δικάσει ο κόσμος ούτε εμείς ούτε οι ιατροδικαστές

Από την πλευρά του, ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία ικανά για να καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Γιάννης Μαρακάκης είπε ότι «εφόσον έχει συνταχθεί κατηγορητήριο, σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές και αποχρώσες ενδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα δικάσει ο κόσμος ούτε εμείς ούτε οι ιατροδικαστές.

Θα έχει πολύ μεγάλο νομικό ενδιαφέρον η υπόθεση για όλους όταν φτάσει στο ακροατήριο».

«Οι ειδικοί έχουν ήδη μιλήσει. Υπήρξαν καθυστερήσεις σε ότι αφορά θέματα που σχετίζονται με την προδικασία, αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ενοχής.

Αποδεικτικό υλικό, αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν άπειρα, αυτός είναι και ο λόγος που έχουν βασανιστεί οι Αρχές για να τα βρουν», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Θα αποφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου;

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτηση αποφυλάκισης από την Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Μαρακάκης είπε πως «είναι δύσκολο να αποφυλακιστεί, καθώς πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι επικίνδυνη για την κοινωνία. Ένας άνθρωπος που κατηγορείται πως σκότωσε τα παιδιά του, πως μπορεί να μην συνιστά απειλή για την κοινωνία;». 

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον 23χρονο Θανάση που “‘εσβησε” στις διακοπές στη Σίφνο – Απαρηγόρητη η δίδυμη αδερφή – Τι έδειξε η νεκροψία

Αν τραβάτε βίντεο με τα μικρά σας στο TikTok, δείτει τι συνέβη σε 3χρονη – Μία περίπτωση που προκαλεί σοκ

Τραγωδία: Μαμά και μωρό «έσβησαν» με δύο μέρες διαφορά – Το μοιραίο λάθος του νοσοκομείου

Σάλος στο Αγρίνιο: Ακόμη να τεθεί σε αργία ο 50χρονος ιερέας που καταδικάστηκε για πορνογραφία και βιασμό ανηλίκων