ΕΟΔΥ: 53 οι νεκροί από τη γρίπη – Δεν φαίνεται ακόμα να υποχωρεί

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων της εποχικής γρίπης από 38 την περασμένη εβδομάδα σε 53, ενώ την ίδια ώρα 169 άνθρωποι παραμένουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο την τελευταία εβδομάδα 15 άνθρωποι πέθαναν και 25 εισήχθησαν σε ΜΕΘ. Από αυτούς, οι 6 στους 10 δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Ο ΕΟΔΥ χαρακτήρισε “Πολύ υψηλή” τη δραστηριότητα της γρίπης την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ ακόμα δεν φαίνεται η καμπύλη της διασποράς να αρχίζει την καθοδική πορεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Από 03 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 καταγράφηκαν 187 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 169 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.  Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 70 (37,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 53 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 39 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ»

Τα χαρακτηριστικά των κρουσμάτων

Οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν άτομα ηλικίας από 80 έως 90 ετών.  Ο ΕΟΔΥ μάλιστα λέει, ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα είναι πάνω από τo αναμενόμενο για την εποχή και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η γρίπη.