«Έχω πολλά να κάνω ακόμα» είπε η 10χρονη και γύρισε και πάλι στη ζωή
Ένα κοριτσάκι μόλις 10 χρονών στην πέμπτη δημοτικού που πέρασε όλη του τη ζωή παλεύοντας με τον καρκίνο βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση όταν ξαφνικά άνοιξε τα μάτια του εκπλήσσοντας όλους, είπε «έχω πολλά να κάνω ακόμα» και ξαναγύρισε στη ζωή. Ως εκ θαύματος τώρα αντιμετωπίζει ελάχιστα προβλήματα που καθημερινά εξαλείφονται και κάνει μαζί με τους γονείς της και τα αδέλφια της σχέδια για το μέλλον.
Η μικρή Abby Furco, είναι ένα πολύ δυνατό παιδάκι που πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και βγήκε νικήτρια. Διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2011 μόλις στα 4ά της χρονια. Η επιβίωσή της σύμφωνα με τον ιατρικό της φάκελο δεν ξεπερνούσε σε προοπτική 20%.
Το κοριτσάκι μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών και ατέλειωτες χημειοθεραπείες πάνω που είπαν οι δικοί της ότι μπορεί να κερδίσει τη ζωή έξι χρόνια μετά τη μεταμόσχευση άρχισε το μεταμοσχευμένο μέλος του μυελού να πολεμάει τον οργανισμό της.
Ο καρκίνος είχε επιστρέψει πιο επιθετικός και χειρότερος είπαν οι γιατροί στους γονείς της.
Έκανε άλλη μια μεταμόσχευση μυελού των οστών, τον Φεβρουάριο του 2015, αλλά μόλις 15 ημέρες αργότερα διαγνώστηκε με τη νόσο του μοσχεύματος έναντι ξενιστή, μια κατάσταση κατά την οποία ο μεταμοσχευμένος μυελός αρχίζει να επιτίθεται στο σώμα.
Τον επόμενο μήνα τα νεφρά της άρχισαν να υπολειτουργούν. Η μικρή μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας και οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι της είχαν μείνει μόνο 48 ώρες.
Ήταν ώρα να πουν το αντίο.
«Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν καιρός να την αποχαιρετήσουμε, αφού ήταν ξύπνια περίπου μια ώρα την ημέρα,» δήλωσε η Patty. «Ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε και τις άλλες κόρες μας για το θάνατό της…»
Στη συνέχεια, κάλεσαν τους παππούδες της για να την αποχαιρετήσουν όλοι μαζί. Άρχισαν να σχεδιάζουν την κηδεία της, διαλέγοντας το φέρετρό της και τη μουσική που θα έπαιζαν.
Τότε συνέβη το θαύμα. Η Abby ξύπνησε!
«Μας είπε, “έχω πάρα πολλά να κάνω…,” ανέφερε η Patty.
«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», πρόσθεσε, «μέσα σε λίγες ημέρες, εβδομάδες, μήνες, άρχισε να περπατάει και να βελτιώνεται όλο και πιο πολύ. Αυτό που συνέβη είναι ένα θαύμα.»
Οι γιατροί συμφωνούν – δεν υπάρχει καμία ιατρική εξήγηση που να δικαιολογεί τη βελτίωση της υγείας της Abby.
“Μεταφέραμε τον ιατρικό εξοπλισμό στο δωμάτιο του σπιτιού της, αλλά μόλις άρχισε να βελτιώνεται, τα πέταξε όλα,” δήλωσε ο γιατρός Abby, ο ογκολόγος Jacob Wessler.
Ο καρκίνος της Abby είναι πλέον σε ύφεση και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Το μέλλον της υγείας της παραμένει αβέβαιο, αλλά η οικογένειά της είναι αισιόδοξη. Ευχαριστούν το Θεό κάθε μέρα και απολαμβάνουν κάθε πολύτιμη στιγμή που περνούν με την Abby.
«Την βλέπαμε να πεθαίνει κι εκείνη γύρισε πίσω στη ζωή,» είπε η Patty. «Τώρα κοιτάμε μόνο το μέλλον.»
