«Εχουμε συγκλονιστεί συθέμελα»: Απόλυτος θρήνος για την οικογένεια του Έλληνα που ξεψύχησε με τη 2 μηνών κόρη του στην Τρίερ

πηγή φωτό: Creator: KAI PFAFFENBACH Credit: REUTERS

Λες και ο κόσμος δεν βασανίζεται αρκετά τους τελευταίους μήνες με το κακό της πανδημίας που μας έχει βρει, ένα ακόμα σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα χθες στη γερμανική πόλη Τρίερ κόβοντας το νήμα της ζωής σε 5 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ενός 51χρονου Έλληνα πατέρα, ο οποίος έκανε βόλτα εκείνη την ώρα με την 2 μηνών κόρη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον κ. Γιώργο Κομπιλίρη, 45 ετών κάτοικο της πόλης, ο οποίος εργαζόταν εκεί ως οδοντίατρος. Από το συμβάν τραυματίστηκε και η σύζυγός του, η οποία νοσηλεύθηκε με το μεγαλύτερο, μόλις 17 μηνών παιδί της, στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον θάνατο έσπειρε ένας 51χρονος, επίσης κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έπεσε με το όχημά του πάνω στους πεζούς. Ο ίδιος έχει κάνει κάποιες πρώτες δηλώσεις στις αρχές αμέσως αφού συνελήφθη, προκειμένου να οδηγηθεί στο δικαστήριο και από εκεί ενδεχομένως σε ψυχιατρική κλινική. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο οδηγός ήταν βαριά μεθυσμένος.

Από τη φονική κούρσα χάθηκαν ακόμα τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 52 και 73 ετών.

Σε τραγική κατάσταση η οικογένεια του Έλληνα

Η οικογένεια του άτυχου Έλληνα οδοντιάτρου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συγκλονισμένη: «Η τόσο αναπάντεχη και βίαιη δοκιμασία που μας επισκέφθηκε μας έχει συγκλονίσει συθέμελα» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «τώρα είναι ώρα σιωπής, περισυλλογής και φροντίδας της χαίνουσας πληγής. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μας παραστάθηκαν, καθένας με τον τρόπο του, θα σεβαστούν την απόλυτη ανάγκη να μαζέψουμε στην ησυχία τα σκόρπια κομμάτια μας. Είναι θερμότατη παράκληση».

Τέλος, η οικογένεια ευχαρίστησε τις γερμανικές αρχές που ενήργησαν «με τρόπο υποδειγματικό», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Τρίερ όπου νοσηλεύθηκε η οικογένεια, με την μητέρα και το μεγαλύτερο παιδί να έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Ελληνισμό της Τρίερ και του Λουξεμβούργου «που πρόστρεξαν στον πόνο μας» και «όλους τους δημοσιογράφους από την πατρίδα μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ