Φωτιά στην Παλλήνη: Η επίσημη ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων που περικυκλώθηκαν από τις φλόγες

Την εφιαλτική νύχτα στην Πεντέλη και την Παλλήνη από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα διαδέχτηκε μια εφιαλτική ημέρα.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με κύριο βραχίονα το Πυροσβεστικό Σώμα, δίνουν μάχη με τις φλόγες με σκοπό να περιοριστούν τα μέτωπα, ωστόσο η ταχύτητα, η ένταση των ανέμων και η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσής τους, δημιουργούν συνεχώς μέτωπα και δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν μέτωπα σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα, ενώ στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν εξαιρετικά το έργο των δυνάμεων. Στα 113 χλμ/ώρα έφτασαν οι άνεμοι στις 04:50 σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Πεντέλης. Αποκλιμάκωση αναμένεται μετά το απόγευμα, αλλά το μελτέμι διατηρείται τόσο ώστε να δυσκολεύει το έργο των δυνάμεων.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Νωρίς σήμερα το πρωί οι φλόγες κύκλωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Κωστέα Γείτονα» στην Παλλήνη προκαλώντας υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr και έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη Επικοινωνίας των εκπαιδευτηρίων κ. Φάλια Ψωμά τα εκπαιδευτήρια έχουν υποστεί κάποιες μικρές υλικές ζημιές. Ειδικότερα, έχουν προκληθεί ζημιές στο φυλάκιο εισόδου και στο club house, το καφέ που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο.  Οι λοιπές κτιριακές εγκαταστάσεις δεν έχουν ζημιές.

ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 

Όπως μπορείτε να δείτε και στις αποκλειστικές εικόνες του irafina.gr, η φωτιά έκαψε δύο σχολικά λεωφορεία, ενώ προκάλεσε ζημιές και σε άλλα που βρίσκονται στον χώρο στάθμευσης.

Η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα

Το CGS επιβεβαιώνει ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Tρίτη 19 Ιουλίου, προκάλεσε ζημιές σε κάποιους χώρους του CGS campus.

Νωρίτερα, όλο το προσωπικό του σχολείου εκκένωσε το χώρο με ασφάλεια.
Όλοι οι χώροι του εκπαιδευτικού μας οργανισμού είναι πλήρως λειτουργικοί.
Από σήμερα, όλοι μας στο CGS εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες, φίλους, γονείς και αποφοίτους του σχολείου που ήταν και είναι, φυσικά ή νοερά, κοντά μας.

Οι σκέψεις μας είναι με τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται ακόμα αυτές τις ώρες από τις συνέπειες της πυρκαγιάς.

Μετά τιμής,

Η Διοίκηση του CGS

Η ανάρτηση των εκπαιδευτηρίων

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται πασίγνωστα κρουασάν λόγω μούχλας – ΜΗΝ τα καταναλώσετε

Φωτιά στην Παλλήνη: Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι ζευγαριού που περιμένουν το μωράκι τους – Πώς να βοηθήσουμε

«Εξομολογήθηκα στο Θεό και έχουν σβηστεί από πάνω μου …Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.»: Ιερέας που καταδικάστηκε για ασέλγεια ανηλίκων