Για πρώτη φορά “ρούχα χωρίς περιορισμούς” χαρίζουν παιδικά χαμόγελα

Για τους περισσότερους γονείς, τα πρωινά πριν το σχολείο αποτελούν έναν κοπιαστικό αγώνα δρόμου: Από τη στιγμή που θα ανοίξει το παιδί τα μάτια του και μέχρι να πλυθεί, να ντυθεί, να φάει και να περάσει τρέχοντας την πόρτα του σχολείου το στρες έχει “χτυπήσει” κόκκινο και εμείς νιώθουμε εξάντληση χωρίς καλά-καλά να έχει ξεκινήσει η μέρα μας.

Αν ζείτε κάτι αντίστοιχο κάθε πρωί, φανταστείτε πώς είναι η καθημερινότητα των γονιών που μεγαλώνουν παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Ακόμα καλύτερα -δοκιμάστε το: Δοκιμάστε να φορέσετε ένα τζιν καθισμένοι σε μια καρέκλα! Πάρτε μια μπλούζα και προσπαθήστε να την φορέσετε με το ένα χέρι! Δύσκολο ε; Σχεδόν αδύνατον αν δεν έχετε την απαραίτητη βοήθεια.

Το ντύσιμο -μια διαδικασία που για τους περισσότερους από εμάς γίνεται αυτόματα, την οποία δεν σκεφτόμαστε καν αφού την έχουμε κατακτήσει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μας- αποτελεί για αμέτρητα παιδιά με κινητικές δυσκολίες καθημερινό αγώνα. Είναι, όμως, κάτι που δεν μπορούν να αποφύγουν και που, ιδανικά, θα έπρεπε να δίνει ικανοποίηση, όπως νιώθουμε εμείς φορώντας ένα ρούχο που μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.

Λέγεται «Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς»: Μια πρωτοβουλία του Skip και του ΑΒ που… χαρίζει χαμόγελα!

Η ιδέα του Adaptive Clothing ξεκίνησε από γονείς παιδιών με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες, οι οποίοι εργάζονται στον χώρο της μόδας και η ζήτηση αποδείχτηκε τόσο μεγάλη που πολύ σύντομα καθιερώθηκε και πλέον αποτελεί αυτονόητο κομμάτι της αγοράς: Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς, δηλαδή ρούχα σχεδιασμένα για τις ανάγκες τους. Ρούχα με στιλ που όχι μόνο διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο που τους παίρνει για να ετοιμαστούν, αλλά κυρίως που ενισχύουν τρομερά την αυτοπεποίθησή τους αφού τους χαρίζουν πρωτόγνωρη αυτονομία!

Η τάση Adaptive Clothing ξεκίνησε από το εξωτερικό και προς το παρόν παραμένει εκεί, έχοντας ωστόσο υιοθετηθεί από τα μεγαλύτερα fashion brands. Οι σχεδιαστές των παιδικών κυρίως αυτών ρούχων σχεδιάζουν, όπως λένε, «ρούχα που χρειάζονται οι γονείς για τα παιδιά τους, που ζητούν οι φυσιοθεραπευτές τους και που κάνουν τα ίδια τα παιδιά να νιώθουν άνετα και όμορφα». Στόχος τους; «Να μπορούν να ντύνονται το πρωί τα παιδιά χωρίς βοήθεια. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να νιώσουν μεγαλύτερη δύναμη, σιγουριά και αισιοδοξία».

Βασικά στοιχεία στην κατασκευή των ρούχων προσαρμοσμένης ραφής είναι τα μαγνητικά κουμπιά και φερμουάρ, τα ρυθμιζόμενα ελάσματα, τα κλείστρα τύπου velcro, τα φερμουάρ ‘του ενός χεριού’, οι επίπεδες, εξωτερικές ραφές, τα υπέρ απαλά βαμβακερά υφάσματα, οι μεγάλες τσέπες και πολλά άλλα. Ο στόχος παραμένει να είναι εύκολα στη χρήση, ασφαλή από ιατρικής άποψης και, κυρίως, μοντέρνα, καθώς το στιλ είναι και αυτό μια πύλη που οδηγεί στην αποδοχή και την κοινωνικοποίηση.

Τα παιδιά στην Ελλάδα αποκτούν πρόσβαση σε Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς χάρη στο Skip και το ΑΒ

Απάντηση σε αυτό δίνει το αγαπημένο μας απορρυπαντικό Skip, μέσα από ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, το οποίο θα βοηθήσει ανθρώπους με κινητικούς περιορισμούς να αποκτήσουν τα προσαρμοσμένα αυτά ρούχα και να γίνει η ζωή τους λίγο πιο όμορφη!

Συγκεκριμένα, με κάθε αγορά προϊόντων Skip, αποκλειστικά στα super market ΑΒ, εξασφαλίζεται για τα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή πρόσβαση σε ρούχα που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.