Γνωρίστε τη μαμά Αλεξάνδρα που φτιάχνει μοναδικά κοσμήματα από …μητρικό γάλα!

Γνωρίστε τη μαμά Αλεξάνδρα που φτιάχνει μοναδικά κοσμήματα από ...μητρικό γάλα!

Πώς φυλακίζεις για πάντα μια υπέροχη στιγμή; Πώς διατηρείς ανεξίτηλες τις ωραιότερες αναμνήσεις της ζωής σου; Η κ. Αλεξάνδρα Ραιμόντο, μία νέα μαμά δύο μικρών παιδιών, βρήκε την πιο πρωτότυπη και περίτεχνη λύση, αφού τα τελευταία χρόνια αφιερώνει όλη τη δημιουργικότητά της στο να κατασκευάζει κοσμήματα από… μητρικό γάλα!

Ναι, διαβάσατε καλά! Η πολυμήχανη μαμά, η οποία έχει για χρόνια ασχοληθεί με την κατασκευή κοσμημάτων από υγρό γυαλί, έκανε διάφορα πειράματα μέχρι να καταλήξει, ότι το μητρικό γάλα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό μαργαριτάρι!

Πώς; Όταν λάβει το γάλα που θα της στείλει η ενδιαφερόμενη θηλάζουσα μανούλα, το σταθεροποιεί, το αφυδατώνει, έτσι ώστε να γίνει σκόνη, και στη συνέχεια ακολουθεί τη διαδικασία για να γίνει σαν υγρό γυαλί. Το μαργαριταράκι που θα προκύψει, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα υπέροχο αναμνηστικό κόσμημα!

Η πολυτιμότητα του θηλασμού σε ένα μοναδικό αναμνηστικό

Το Infokids.gr επικοινώνησε με την κ. Ραϊμόντο, η οποία μας εξήγησε πώς ξεκίνησαν όλα: “Ξεκίνησα να κατασκευάζω κοσμήματα, όταν δούλευα σε πολυεθνική και είχα ήδη το πρώτο μου παιδί. Ήθελα να φύγω από εκεί και να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Έχοντας παρακολουθήσει τη διαδικασία της καυασκευής κοσμημάτων από μητρικό γάλα στο εξωτερικό, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ. Είμαι εντελώς αυτοδίδακτη, αλλά και αυτόνομη, αφού εγώ κάνω τα πάντα αναφορικά με το κόσμημα, από την επεξεργασία, την κατασκευή μέχρι και τη φωτογράφιση. Δεν έχω ακόμα βρει τον βοηθώ που θα εμπιστευτώ για κάτι τόσο ιδιαίτερο και ευαίσθητο.”

Τα τελευταία 5 περίπου χρόνια, η κ. Ραϊμόντο στεγάζει την επιχείρησή της, το εργαστήρι και κατάστημα Gardens, στο Παγκράτι. “Ο κόσμος δεν ήταν αντιδραστικός όταν κατάλαβε τι κάνω, αλλά έπρεπε να τους αρέσει το οπτικό αποτέλεσμα για να με εμπιστευτούν. Αυτή τη στιγμή τα σχέδια που βλέπουν είναι πραγματικά ξεχωριστά. Εξάλλου, οι γυναίκες τα έχουν αγαπήσει και χάρη στη γενικότερη επανάσταση που έχει ξεκινήσει υπέρ του μητρικού θηλασμού.”

Η κ. Ραϊμόντο λέει, ότι από τη στιγμή που θα λάβει το γάλα μιας μαμάς, θέλει γύρω στις 16 με 18 εβδομάδες για να ολοκληρώσει την παραγγελία. Αυτή μπορεί να είναι ένα μικρό μενταγιόν ή ένα μεγάλο κόσμημα, το οποίο ίσως να μην είναι κατάλληλο για να φοριέται κάθε μέρα, καθώς θέλει παραπάνω φροντίδα. “Αν, όμως, τα φροντίζει κανείς σωστά, τα κοσμήματα αυτά έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής”.

Όσο για το κόστος -όχι τόσο απαγορευτικό όσο μπορεί να φαντάζεστε: “Οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ για ένα μικρό αναμνηστικό και μπορεί να φτάσουν τις 3.000 για ένα χρυσό περιδέραιο. Πάντως ένα όμορφο κολιεδάκι μπορεί μια μανούλα να φτιάξει και με 50 ευρώ.”

Και ο πλακούντας γίνεται κόσμημα!

Ρωτάμε την τεχνίτρια, ποιο είναι το πιο δύσκολο ή περίεργο κόσμημα που της έχουν ζητήσει να κατασκευάσει: “Κατασκευάζω κοσμήματα και με τον ομφάλιο λώρο του μωρού, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ενώ έχω κατασκευάσει και με τον πλακούντα, τον οποίον έπρεπε να αποξηράνω και στη συνέχεια να μεταφέρω στο κόσμημα. Ωστόσο, αυτό είναι κάτω που δεν θα δεχθώ να ξανακάνω. Επίσης, μου έχουν ζητήσει κόσμημα και με τα μαλλάκια από σκυλάκια που είναι επίσης αρκετά περίπλοκα.”

Οι ιδέες της, πάντως, δεν περιορίζονται εδώ. “Σκέφτομαι στο μέλλον να ετοιμάζω kits για να φτιάχνει η μαμά στο σπίτι το δικό της κόσμημα με το παιδί ή να προχωρήσω π.χ. και στη δημιουργία σαπουνιών κλπ.”

Διαβάστε ακόμα:

«Ήταν αντικοινωνικός, δεν πήγε στη γέννηση του παιδιού του» – Τα τελευταία λόγια της Άννας- Τα γέλια του 10 μηνών Στέλιου

Δασκάλα κάνει κάτι φανταστικό για τους μαθητές της με… κουτιά από πίτσα! (εικόνες)

Φρίκη στη Λέρο: Στρατιωτικός και 16χρονη πίσω από τον διασυρμό μαθήτριας με γυμνές φωτογραφίες και βίντεο σε σχολείο