Γνωρίζατε ότι υπάρχει εταιρεία που μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σας σε κοσμήματα;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσατε να κρατήσετε για πάντα τις ζωγραφιές των παιδιών σας αναλλοίωτες στο χρόνο; Όχι, δεν εννοούμε στο χαρτί αλλά πάνω σας, σαν φυλαχτό για να θυμάστε τις σημαντικές στιγμές των πιο αγαπημένων σας ατόμων.

Αυτή την ευρηματική ιδέα υλοποίησε μια εταιρεία κοσμημάτων από την Τουρκία, η οποία μετατρέπει τις ζωγραφιές μικρών παιδιών σε κοσμήματα, βραχιόλια ή μενταγιόν, που κάνουν χαρούμενη κάθε μαμά που τα αποκτά!

Όταν ένας πελάτης στέλνει στην εταιρεία Tasarim Takarim τη ζωγραφιά του παιδιού του, η συνιδρύτρια της εταιρείας Tavukçu και ο συνεργάτης της, ο ζωγράφος, γλύπτης και χρυσοχόος Özgür Karavit, προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να τη μετατρέψουν σε κόσμημα. Το κοσμήματα κόβονται συνήθως στο χέρι από ασήμι ή επιχρυσωμένο ασήμι. Μερικές φορές προστίθεται και κάποια εγχάραξη με λέιζερ, αν το σχέδιο έχει περισσότερες λεπτομέρειες. Η διαδικασία χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί και τα κοσμήματα κοστίζουν από €112 μέχρι €176 το κομμάτι.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό κομμάτι όλης της διαδικασίας είναι να βλέπεις την αντίδραση του παιδιού όταν αντικρίζει τη ζωγραφιά του να έχει μεταμορφωθεί σε κάτι που μπορεί να φορεθεί: «Όταν τα παιδιά βλέπουν τα κοσμήματα που εκείνα σχεδίασαν, φουσκώνουν από υπερηφάνια και νιώθουν πολύ ευτυχισμένα. Νιώθουν γεμάτα αυτοπεποίθηση. Πιστεύουν πραγματικά ότι ο κόσμος αγαπά και εκτιμά την τέχνη τους», αναφέρει η Tavukçu.