Γονέας Α και Γονέας Β: Μπαμπάς ξεσπά για την υπεύθυνη δήλωση που κλήθηκε να υπογράψει από το σχολείο της κόρης του

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η αντίδραση ενός μπαμπά στην υπεύθυνη δήλωση που κλήθηκε να υπογράψει από το σχολείο της κόρης του.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ο μπαμπάς διαφωνεί πλήρως με το γεγονός ότι στο σημείο που υπάρχει η προτροπή για υπογραφή και από τους δύο γονείς αντί για τις λέξεις Πατέρας και Μητέρα  υπάρχει το Γονέας Α και Γονέας Β.

Στη θέα αυτής της αντικατάστασης ο γονιός αντέδρασε και “διόρθωσε” την υπεύθυνη δήλωση εκφράζοντας ξεκάθαρα τη στάση του για αυτή την αντικατάσταση στις παραδοσιακές λέξεις Πατέρας και Μητέρα. Με κόκκινο στυλό έδωσε την αποστομωτική απάντηση ότι «Και μην ξαναδώ αηδίες. Και μην ξαναδώ αθλιότητες τύπου γονεάς α’ και β’ γονεάς. Το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν πατέρα και μητέρα. Τέλος».

Σίγουρα θα βρεθούν πολλοί γονείς που θα υποστηρίξουν την αντίδρασή του και θα ταυτιστούν με την άποψή του όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά που αξίζει να ακουστεί. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η διάκριση Γονέας Α και Γονέας Β δεν αφορά μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και τους κηδεμόνες (πχ. παππούδες, θείους, νονούς), τους ανάδοχους γονείς αλλά και οικογένειες με διαφορετική σύσταση από ό,τι οι πυρηνικές. Για παράδειγμα «Μητέρα με παιδί αγνώστου πατρός μέσω τράπεζας σπέρματος».

Σε καμία περίπτωση οι λέξεις “Μητέρα” και “Πατέρας” δεν καταργούνται απλά διαφοροποιείται η χρήση τους σε μια προσπάθεια να μην στιγματίζονται τα παιδιά για το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το post που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Διαβάστε επίσης:

Εικαστικός πήρε τα πινέλα και με δικά της έξοδα γέμισε με χρώμα και φαντασία την παιδιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου!

Εργαστήρια θεάτρου για εφήβους από την Ομάδα των Πέντε Εποχών στο Θέατρο 104

Αυτό είναι το Βουνό του Χαμού από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» – Δείτε πώς φαίνεται από το Διάστημα (εικόνες)

Μιχαηλίδου: Πιο νωρίς και σε περισσότερα σχολεία από ποτέ, ξεκινούν τα σχολικά γεύματα