Εργαστήρια θεάτρου για εφήβους από την Ομάδα των Πέντε Εποχών στο Θέατρο 104

Εργαστήρια θεάτρου για εφήβους από την Ομάδα Εποχών στο Θέατρο 104

Οι έφηβοι, στην ευαίσθητη ηλικία που διανύουν έχουν ανάγκη από μια διέξοδο στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο ενθάρρυνσης και αποδοχής. Η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία και έκφραση είναι επιτακτική.

Η Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια φιλοδοξεί και αυτή την χρονιά μέσω της χαράς του παιχνιδιού και του θεάτρου, να δώσει μια διέξοδο στις ανησυχίες των εφήβων, που θα «φωτίσει» τον ψυχικό τους κόσμο, θα «ξεκλειδώσει» τις καρδιές και τα εκφραστικά τους μέσα και θα τους οδηγήσει στα «μονοπάτια» της ενσυναίσθησης.

Στα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών, που στεγάζονται στο Θέατρο 104 από το 2014, σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργασία (χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους) οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» με την δική τους αλήθεια και να ανακαλύψουν τον «έναν», τον «μοναδικό» εαυτό τους, να κινητοποιήσουν μηχανισμούς προσαρμογής και τελικά να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν, να σχετιστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής.

Με πολλαπλά ερεθίσματα (από τις τέχνες, την κοινωνική ζωή, ψυχολογία, λογοτεχνία κα) και τεχνικές (θεατρικό παιχνίδι, σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων) τα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών λειτουργούν ως ένα «πεδίο δράσης», που αποτελεί για τα παιδιά πηγή ευαισθητοποίησης, έκφρασης, επινόησης, αλληλεπίδρασης, αυτοπεποίθησης, αποδοχής, έκπληξης, διασκέδασης, απόλαυσης και στοχασμού!

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την χαρά να «μοιραστούν» την εμπειρία τους, με γονείς συγγενείς και φίλους «στην δική τους παράσταση», που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου 104, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Οι θέσεις είναι περιορισμένες!
Εμψύχωση- Θεατρική κατεύθυνση: Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής & ιδρυτικό μέλος της Ομάδας των Πέντε Εποχών.

Παράλληλα με το τμήμα εφήβων πραγματοποιούνται εργαστήρια και για μικρότερα παιδιά

  •  Για νήπια (2,5-5,5 ετών) κάθε Παρασκευή 17:30 – 18:30 (από 30/9)
  • Για παιδιά (6-11 ετών) κάθε Παρασκευή 19:00 – 20:30 (από 30/9)

Κάθε Σάββατο 12:00 – 13:30 Για εφήβους (12-17 ετών)

ΘΕΑΤΡΟ 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2121 010582 & 6932 321039
www.omada5epoxon.gr

E-mail: info@omada5epoxon.gr

Instagram: omada5epoxon

Fb: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών

Fb: Εργαστήρι Θεάτρου Πέντε Εποχών – Σοφία Παπαδοπούλου

*Στο χώρο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την προστασία όλων

Διαβάστε επίσης:

Παιδιά ΑμεΑ: Τι αλλάζει με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ στη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας

Οι γονείς της 4.5 ετών Στρατούλας παλεύουν να ξαναπερπατήσουν μετά από 2 σφοδρά τροχαία – Πώς να βοηθήσουμε

Εικαστικός πήρε τα πινέλα και με δικά της έξοδα γέμισε με χρώμα και φαντασία την παιδιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου!