Γράμμα στη Λυδία: «Εύχομαι να μεγαλώσεις με αγάπη πολλή. Μείνε μακριά από άνδρες σαν τον μπαμπά σου»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η οριστική απόφαση του εισαγγελέα για την μικρή Λυδία

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά συνέβη τέτοια οικογενειακή τραγωδία. Ο 32χρονος συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ η 1,5 ετών κόρη του ζευγαριού, Λυδία, ζει πλέον στην Αλόννησο με τους παππούδες και γονείς της αδικοχαμένης 20χρονης μαμάς της Καρολάιν.

Στο ασφαλές περιβάλλον της μητρικής οικογένειας, η μικρούλα θα βρει τη ζεστή αγκαλιά, τη συναισθηματική ασφάλεια και την αγάπη που χρειάζεται για να διαχειριστεί όλα όσα έχουν συμβεί.

Σε δηλώσεις ο παππούς της Ντέιβιντ Κράουτς αποκάλυψε πως η μικρούλα είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη στο σπίτι των παππούδων. 

«Η Λυδία είναι καλά και είναι χαρούμενη. Είναι με τη γιαγιά της και είναι χαρούμενη. Όλοι την αγαπούν εδώ. Είναι με την Σούζαν, την κάνει μικρές βόλτες. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να φροντίσω την εγγονή μου και να μεγαλώσει έτσι ώστε να μοιάζει στη μητέρα της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλιεύσαμε στο διαδίκτυο το κείμενο που έγραψε η Ευαγγελία Ντούρου, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τις σκέψεις και τα λόγια που θα έλεγε η 20χρονη Καρολάιν στην μονάκριβη κόρη της Λυδία αν δεν είχε πεθάνει από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου. Ένα κείμενο με αλήθειες που συγκλονίζουν και αποτελούν όψεις της πραγματικότητας που ζούσε η αδικοχαμένη μητέρα που δεν πρόλαβε να ξεφύγει. Προσωπικά στέκομαι στο σημείο που αναφέρει “Δε θα είμαι δίπλα σου όσο μεγαλώνεις, αλλά θέλω ο θάνατός μου, η δολοφονία μου, να γίνει ένα τεράστιο τείχος γύρω σου που θα σε προστατέψει στο μέλλον από άνδρες σαν τον μπαμπά σου“.

Το γράμμα που θα έγραφε η 20χρονη Καρολάιν αν ζούσε προς την κόρη της Λυδία

Γράμμα στη Λυδία: «Εύχομαι να μεγαλώσεις με αγάπη πολλή. Μείνε μακριά από άνδρες σαν τον μπαμπά σου»

Κορίτσι μου εύχομαι η 11η Μαΐου 2021 να μη σε στιγματίσει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Εύχομαι να σε χαλυβδώσει, να σε κάνει άτρωτη, ανεξάρτητη, σίγουρη για τον εαυτό σου, να μη σε καταδικάσει σε μια διαρκή άβυσσο, σε μια ζωή στο κενό.

Παιδί μου δεν τα κατάφερα. Δε μας προστάτεψα. Άργησα να καταλάβω. Δε μίλησα. Δεν έφυγα νωρίς.

Δεν είδα νωρίς τα σημάδια. Ήμουν μόλις 14 ετών. Γοητεύτηκα από τον πατέρα σου. Από το ενδιαφέρον του. Από τη διεκδίκησή του. Δεν είδα πόσο άρρωστο ήταν ένας 27χρονος να πολιορκεί ένα 14χρονο παιδί.

Αυτό ήμουν, ένα παιδί. Και οι ενήλικες που έπρεπε να με προστατεύουν επίσης δεν είδαν ότι ήταν απαγορευμένη αυτή η σχέση. Γιατί παιδί μου η κοινωνία είναι γεμάτη υποκριτές. Ο μπαμπάς σου βλέπεις ήταν όμορφος, σοβαρός, από καλή οικογένεια, με καλή οικονομική επιφάνεια και καλο επάγγελμα.

Ήμουν έλεγαν πολύ τυχερή! Εγώ η ξένη που γύρισε και με κοίταξε το… «καλό παιδί». Κι εγώ έτσι νόμιζα. Ότι με αγαπούσε, ότι θα με προσέχει, ότι θα με φροντίζει. Όμως με τον καιρό κατάλαβα την πλάνη. Όταν με πήρε μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου.

Όταν στα 18, που μόλις ετοιμαζόμουν να σπουδάσω έμεινα έγκυος, όταν έχασα το αδελφάκι σου κι εκεί που προσπαθούσε το σώμα και η ψυχή μου να συνέλθει έμεινα πάλι έγκυος σε εσένα.

Όχι αγάπη μου, δε μετανιώνω που έγινα μαμά σου. Μετανιώνω που δεν κατάλαβα νωρίς ότι ο μπαμπάς με χειριζόταν. Ότι του παρέδωσα τη ζωή μου και με χειριζόταν σαν μαριονέτα για να κάνω αυτό που ήθελε. Ότι δεν μίλησα στους δικούς μου για το βάρος στην ψυχή μου, για τα ανεκπλήρωτα όνειρα, για τα εμπόδια που μου έβαζε αθόρυβα και ύπουλα, ώστε να μην φτάσω τους στόχους μου, να μην διευρύνω τον κύκλο μου, να μην ξεφύγω από τη σκιά του.

Μετανιώνω που συμβιβάστηκα στο σκοτάδι που μου έδωσε και δεν σε πήρα να φύγουμε μακριά. Που δεν κατάλαβα ότι το σκοτάδι αυτό ήταν ο ίδιος, ένα ύπουλο, χειριστικό και με φονικά ένστικτα πλάσμα που με αντιμετώπιζε σαν ιδιοκτησία του, χωρίς να έχω δικαίωμα να έχω λόγο για τη ζωή μου.

Μετανιώνω κορίτσι μου που επέλεξα εκείνον για πατέρα σου. Τον φονιά της μάνας σου.

Τώρα όμως η αλήθεια αποκαλύφθηκε. Εσύ το είδες με τα μάτια σου, τον είδες να σφίγγει το μαξιλάρι στο πρόσωπό μου και να με αφήνει εκεί νεκρή δίπλα σου. Σε χρησιμοποίησε κι εσένα στα ψέματά του. Στο μεγάλο του σχέδιο, στο τέλειο έγκλημα που νόμιζε ότι είχε οργανώσει.

Εύχομαι όμως να μη θυμάσαι τίποτα από όλα αυτά, να μεγαλώσεις ξέγνοιαστα, με αγάπη πολλή και χαρά. Με παιχνίδι και φίλους καλούς.

O μπαμπάς της Καρολάιν σπάει τη σιωπή του και περιγράφει τις πρώτες μέρες με την Λυδία στην Αλλόνησο (video)

Πάντα να απαιτείς το καλύτερο για τον εαυτό σου. Να προσπαθείς γι’ αυτό και να μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο. Να αναζητάς την προσωπική σου πρόοδο, να έχεις όνειρα και φιλοδοξίας και να μην τα θυσιάζεις για τίποτα και κυρίως για κανέναν.

Κι όταν ερωτευτείς παιδί μου να κοιτάξεις τα μάτια του ανθρώπου που θα έχεις δίπλα σου. Να είναι καθαρά, χωρίς σκιές. Να σε αγαπά γι’ αυτό που είσαι και να σε αφήνει ελεύθερη. Δεν πειράζει κι αν δεν έχει χρήματα, κοινωνικό status, επιφανές επάγγελμα. Δεν πειράζει αν είναι άλλης εθνικότητας, αν δεν ικανοποιεί τα στάνταρντς της κοινωνίας.

Αγάπη μου όταν μεγαλώσεις να φεύγεις μακριά από τους άνδρες που σε θεωρούν κτήμα τους. Που χειραγωγούν τη σκέψη και τις επιθυμίες σου. Από εκείνους που δεν δέχονται τα «όχι» σου και ποδοπατούν τα θέλω σου.

Να γίνεις δυνατή, να έχεις θάρρος, να μην είσαι απερίσκεπτη και κυρίως να σέβεσαι τον εαυτό σου.

Εγώ όταν κατάλαβα προσπάθησα να μας σώσω και τις δύο. Προσπάθησα να φύγω, να μας προστατέψω, αλλά δεν τα κατάφερα. Δε θα είμαι δίπλα σου όσο μεγαλώνεις, αλλά θέλω ο θάνατός μου, η δολοφονία μου, να γίνει ένα τεράστιο τείχος γύρω σου που θα σε προστατέψει στο μέλλον από άνδρες σαν τον μπαμπά σου.

Σου εύχομαι να αγαπήσεις, να αγαπηθείς, αλλά να μην συμβιβαστείς. Να είσαι ευτυχισμένη, με εμένα φύλακα άγγελό σου.

Σ’ αγαπώ πολύ
Η μαμά σου

Διαβάστε επίσης:

Μπαμπάς Καρολάιν: «Η κόρη μου δολοφονήθηκε ενώ κοιμόταν. Θα φροντίσω η Λυδία να της μοιάζει»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι 6 λόγοι που δόθηκε η επιμέλεια της 12 μηνών Λυδίας στους γονείς της Καρολάιν

“Όταν ρωτήσεις Λυδία, πού είναι η μαμά, θα σου πω πως έγινε άγγελος να σε προσέχει απο τον ουρανό”