Γνωρίζετε τι είναι και πώς επιδρά στον οργανισμό η παρατεινόμενη covid; Ενημερωτικό webinar για γιατρούς και κοινό

Γνωρίζετε τι είναι και πώς επιδρά στον οργανισμό η παρατεινόμενη covid;

Κάποιοι ασθενείς που νόσησαν ακόμα κι ελαφρά από τον νέο κορωνοϊό, μπορεί να εμφανίσουν διάφορα χρόνια προβλήματα υγείας για μήνες μετά. Μια αρνητική PCR δυστυχώς για ένα ποσοστό συμπολιτών μας που νόσησε, δεν σημαίνει ανάρρωση, ούτε επιστροφή στην κανονικότητα.

Η παραμονή συμπτωμάτων πέρα των 12 εβδομάδων αναφέρεται ως Long Covid (Παρατεινόμενη Covid ή PostAcute Sequelae of SARSCoV-2 infectionPASC).

Τα συμπτώματα

Οι ασθενείς αναφέρουν καταβολή, η οποία επιδεινώνεται με την άθληση ή νοητική εργασία, δύσπνοια, αϋπνία, ανοσμία, κεφαλαλγία, δυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης (brain fogging), άγχος/κρίσεις πανικού, διαταραχές στην αρτηριακή πίεση και στις σφύξεις, διαταραχές στη λειτουργία των φωνητικών χορδών, ακόμα και για μήνες μετά την αποδρομή της νόσου.

Ενημερωτικό webinar

Για το λόγο αυτό και για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τη Long Covid, οργανώνεται από τους κ.κ Στυλιανό Λουκίδη, Πρόεδρο Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Καθηγητή Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μπαραμπούτη, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ, Παθολογικής Κλινικής αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, Νοσοκομείο Η Παμμακάριστος, Αθήνα, Σπυρίδων Γούλα, Γαστρεντερολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα και Αντώνιο Λιόλιο, Παθολόγο – Εντατικολόγο, Critical Care Attending, Remote ICU, USA, αυτό το Webinar με στόχο την ενημέρωση των ιατρών και του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της νόσου. Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 6.30 μμ έως τις 9.00 μμ. Το Webinar τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι η κ. Ann Li, Πρόεδρος της Φλαμανδικής Ένωσης Ασθενών με Long Covid με θέμα “Οργάνωση των ασθενών με Long Covid, τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας”, ο κ. Brian Walitt Ρευματολόγος, ειδικός στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης στο National Institute of Health με θέμα “Long Covid: Από την αναγνώριση, στη μελέτη, στην θεραπεία”, η κ. Ελένη Ιασωνίδου Παιδίατρος με θέμα “Η προσωπική μου εμπειρία με τη Long Covid ως ασθενής”, ο κ. Γιώργος Παππάς, Παθολόγος με θέμα “Long Covid στην κοινότητα. Τι βλέπουμε σήμερα ενώ το κύμα της πανδημίας φαίνεται να εξασθενεί. Έγκαιρη διάγνωση, διαφορική́ διάγνωση” και πολλοί άλλοι.

Δείτε τους όλους μαζί με την αναλυτική θεματολογία επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Webinar κάνοντας κλικ παρακάτω

https://bit.ly/3AiUm2j

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα του Webinar στο Facebook κάνετε κλικ στο: https://bit.ly/3xdrW7X

Το YouTube κανάλι του Webinar όπου θα μεταδοθεί ζωντανά την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 6.30 μμ έως τις 9.00 μμ, είναι το

https://www.youtube.com/watch?v=xYdMngtQ8k8

Διαβάστε επίσης

Jennifer Lopez-Ben Affleck: Πιο ερωτευμένοι από ποτέ διασκεδάζουν με τα παιδιά τους!

Αν θέλουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για το παιδί μας, οφείλουμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής