Γρανίτα πεπόνι

Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξουμε δροσιστικές γρανίτες! Σήμερα το πεπόνι έχει την τιμητική του!

Υλικά:

450 γρ. πεπόνι (χωρίς φλούδα)
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι (ή 1½ μέτριο)
5 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. γλυκόζη
0-2 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα)
Ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Με το multi κάνουμε το πεπόνι πουρέ. Ενώ είναι ακόμη στο multi προσθέτουμε από 2½ κουταλιές της σούπας μέλι, ½ κουταλιά της σούπας γλυκόζη, το μισό από το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα. Ανακατεύουμε με το multi και μετά δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα.

Αν το απαιτεί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίξτε τον πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ, ή στις ειδικές πλαστικές θήκες γρανίτας και βάλτε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη.

Κάθε μισή ώρα απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλάβετε μέχρι να παγώσει εντελώς.

Διαβάστε επίσης:

Γρανίτα βερίκοκο

Ρολό κέικ με παγωτό βανίλια

Παγωτό σοκολάτα με καραμέλες marshmallows