H υφυπ. Μαρία Συρεγγέλα στο Infokids.gr: “Η φετινή Ημέρα Οικογένειας εορτάζεται με ένα νέο νομοσχέδιο που τη στηρίζει όσο ποτέ”

Η Οικογένεια γιορτάζει όταν είναι μαζί. Η Οικογένεια γιορτάζει, όταν της δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί, να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί. Η Οικογένεια γιορτάζει, όταν οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και το αίσθημα αυτό μπορούν να μεταφέρουν και στα παιδιά τους. Τον τελευταίο χρόνο, με τις νέες συνθήκες ζωής που μας επέβαλλε η πανδημία, μπορεί η ελληνική οικογένεια να ήρθε πιο κοντά από ποτέ, όμως με το άγχος της τηλεργασίας και την ανασφάλεια της αναστολής και των κλειστών επιχειρήσεων, δεν υπήρξαν περιθώρια «γιορτής».

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας φέρνει πρωτοποριακές αλλαγές που, αν πραγματικά εφαρμοστούν, θα ενισχύσουν ουσιαστικά τον θεσμό της Οικογένειας, αλλά και την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα μιλά για τις αλλαγές αυτές στο Infokids.gr:

Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας αποτελεί κάθε χρόνο μία καλή αφορμή για “ενδοσκόπηση”.  Φέτος εορτάζεται λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Υπάρχουν ειδικές διατάξεις σχετικές με την οικογένεια σε αυτό;

Ο νέος εργασιακός νόμος, ο οποίος πρέπει να τονίσουμε αποτελεί τον ‘καρπό’ πολύμηνων διαβουλεύσεων με κοινωνικούς φορείς και εταίρους, περιλαμβάνει μία σειρά διατάξεων στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται η στήριξη της οικογένειας, όπως και αν αυτή ορίζεται. Μέσα από τις διατάξεις του η εργατική νομοθεσία εκσυγχρονίζεται και παύει να είναι ανακόλουθη με τις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες, ενώ για πρώτη φορά δίνεται τόση έμφαση σε θέματα ισότητας των φύλων.

Φέτος λοιπόν η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας θα εορταστεί με ένα νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την προστασίας των θέσεων εργασίας για όσους γίνονται γονείς, μέτρων που στοχεύουν στην ομαλή επιστροφή στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση παιδιού, αλλά και μέτρων που προωθούν τον ισομερή καταμερισμό των οικογενειακών ευθυνών ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο επεκτείνεται ο θεσμός της “γονικής άδειας”.  Έτσι εφεξής κάθε γονέας θα δικαιούται να απέχει από την εργασία του για τέσσερις μήνες, εκ των οποίων οι δύο μήνες θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Η άδεια και το επίδομα, μάλιστα, θα προσαυξάνονται στο διπλάσιο για τους μονογονείς.

Παράλληλα, καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου -γυναίκα ή άνδρα- για ευέλικτη μορφή εργασίας, όπως είναι η αλλαγή ωραρίου ή η τηλεργασία, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει τις οικογενειακές ανάγκες.

Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει γίνει γνωστό πως εισάγεται και ο θεσμός της “άδειας πατρότητας”. Τι δικαιώματα δημιουργούνται στην πράξη με το νέο αυτό μέτρο;

Πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία για πρώτη φορά μετατρέπει σε νόμο του κράτους το πάγιο αίτημα να στηριχθεί από το κράτος η ισόρροπη συμμετοχή των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους. Η “άδεια πατρότητας” δίνει την ευκαιρία σε όσους νέους πατέρες που το επιθυμούν να παίρνουν 14 ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών -αντί για δύο που προβλεπόταν έως σήμερα- μετά τη γέννηση κάθε παιδιού τους.

Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι η χρήση του δικαιώματος αυτού δεν θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, ούτε θα αφήνει “παραθυράκια” για την απόλυση οποιουδήποτε πατέρα ζητήσει την άδεια αυτή. Κι αυτό διότι πλέον θεσπίζεται και για τον πατέρα η απαγόρευση απόλυσης για 6 μήνες μετά τη γέννηση κάθε παιδιού.

Η λέξη οικογένεια και μητρότητα σήμερα έχουν πολλαπλές ερμηνείες. Το νομοσχέδιο πιστεύετε διασφαλίζει την ισότητα μεταξύ των διαφορετικών αυτών μορφών μητρότητας;

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο διορθώνουμε τις ανισότητες που υπήρχαν έως σήμερα και βάζουμε τέλος στις μητέρες δύο ταχυτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το νέο νομοθέτημα επεκτείνουμε τόσο την άδεια λοχείας 9 εβδομάδων μετά την γέννα ή την υιοθεσία παιδιού, όσο και την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας 6 μηνών. Επεκτείνουμε επίσης την άδεια φροντίδας τέκνου (μειωμένο ωράριο) και για όσες μητέρες απέκτησαν παιδί με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, ενώ θεσπίζεται -κατ’ αναλογία του δημόσιου τομέα- άδεια 7 ημερών σε όσες επιθυμούν να υποβληθούν σε διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.