Η αίθουσα ένταξης του 6ου Δημ. Σχ. Βύρωνα που με τόσο κόπο έφτιαξαν οι γονείς, απειλείται με λουκέτο

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την αίθουσα ένταξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα που με μεράκι και αγάπη για τους μαθητές έφτιαξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πριν από δύο χρόνια.

Η αίθουσα ένταξης είναι ένα τμήμα στο οποίο φοιτούν μαθητές ΑμΕΑ ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για ορισμένες μόνο ώρες της ημέρας με απώτερο στόχο την πλήρη ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

Μέχρι να αναλάβει δράση ο Σύλλογος η εν λόγω αίθουσα ήταν ανύπαρκτη και οι μαθητές του τμήματος ένταξης, παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους σε ένα προθάλαμο (!)

Θέλοντας λοιπόν οι γονείς να προσφέρουν ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον σε αυτά τα παιδιά για να απολαμβάνουν ισότιμα όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές τους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τούς παρέδωσαν μια πλήρως διαμορφωμένη και οργανωμένη αίθουσα, που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Με την αλλαγή αυτή, οι μαθητές απέκτησαν ένα χώρο μεγαλύτερο και λειτουργικό που εκτός των άλλων φιλοξενεί και τη σχολική βιβλιοθήκη. Οι τοίχοι γέμισαν με όμορφες ζωγραφιές και τοιχογραφίες και οι μαθητές απολαμβάνουν το μάθημα που γίνεται εκεί.

Γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η αίθουσα;

Δυστυχώς, αυτή η αίθουσα απειλείται με λουκέτο την προσεχή σχολική χρονιά καθώς όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων η λύση αυτής της αίθουσας είχε προκύψει από την μετακόμιση του Νηπιαγωγείου σε άλλο κτίριο. Με την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής ο Δ. Βύρωνας ενημέρωσε ότι προτίθεται να χρησιμοποιηθεί εκ νέου η αίθουσα για την κάλυψη των αναγκών του Νηπιαγωγείου ως εκ τούτου, οι μαθητές του σχολείου θα μείνουν χωρίς την αίθουσα ένταξης.

Ο Σύλλογος Γονέων απευθύνει κραυγή αγωνίας μέσω του Infokids.gr για την απρόσκοπτη λειτουργία της αίθουσας ένταξης και τη νέα σχολική χρονιά, καθώς είναι απαραίτητη για τους μαθητές.

Με την αλλαγή που προωθείται από την Δημοτική Αρχή πρέπει το τμήμα ένταξης και η βιβλιοθήκη του 6ου Δημοτικού να στριμωχτούν στο γειτονικό 7ο Δημοτικό!

Όπως μας επισήμαναν θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνει η αίθουσα ως έχει  και να μην χρειαστεί τα παιδιά της ένταξης να στριμώχνονται σε δύο θρανία στον προθάλαμο του γραφείου του διευθυντή.

Μήπως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα ώστε να βρεθεί μια συμφέρουσα λύση που εξυπηρετεί αμφότερες τις πλευρές;