«Η γυναικολόγος έλεγε να μην εμβολιαστεί» καταγγέλλουν συγγενείς της 37χρονης εγκύου που “έφυγε” από κορωνοϊό

Δομοκός: "Χαροπαλεύουν" ανεμβολίαστοι γονείς που νοσούν - Τα 2 μικρά παιδιά τους τα έχει αναλάβει η γιαγιά

Θλίψη επικρατεί για τον θάνατο 37χρονης ανεμβολίαστης εγκύου, η οποία προσβλήθηκε από κορωνοϊό και κατέληξε στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” στη Θεσσαλονίκη. Η 37χρονη Ελένη ήταν μητέρα ενός 8χρονου παιδιού, αλλά και του -μόλις 8 μηνών- βρέφους, το οποίο δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη μητέρα του.

«Ούτε στον οχτρό. Αυτό που πάθαμε εμείς να μην το πάθει ούτε ο εχθρός μας», λέει ο πατέρας της.

«Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου;», λέει η μητέρα της στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. «Πήγαμε να πάρουμε το παιδί από τη Θεσσαλονίκη και στην επιστροφή μας τηλεφωνούν και μας λένε η κόρη μου έπαθε πνευμονική εμβολή. Βάζω του συζύγου να φάει και του λέω είναι καλά η Ελένη. Λέμε καλά – καλά δόξα τω Θεώ. Η ώρα 6 χτυπάει το τηλέφωνο και μου λένε πέθανε το κορίτσι».

Δεκάδες αναπάντητα «γιατί» βασανίζουν τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης

«Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της», καταγγέλλει η μάνα. Ο αδερφός της εγκύου καταγγέλλει επίσης ότι η γιατρός έλεγε στην 37χρονη ότι το εμβόλιο είναι πειραματικό.

H μεγάλη μάχη που δόθηκε για να μην χαθεί και το μωρό

Ο Ευάγγελος Παπανικολάου, Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, δήλωσε: «Τόσοι άνθρωποι αγωνίστηκαν για αυτό το άτομο. 30 μέρες παθολόγοι, μικροβιολόγοι, μοναδίστες, πνευμονολόγοι. Αγωνίστηκαν. Δεν είναι εύκολη η απόφαση να πάρουμε το μωρό. Γιατί πρέπει να σκέφτεσαι και τους δύο».

Από τέλη Σεπτεμβρίου πάλευε με τον κορωνοϊό. Αρχικά στο νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο εκεί όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε καισαρική για να σώσουν το 8 μηνών έμβρυο.

Έπαθε πνευμονική εμβολή

«Πήγαμε να πάρουμε το παιδί από τη Θεσσαλονίκη και στην επιστροφή μας τηλεφωνούν και μας λένε η κόρη μου έπαθε πνευμονική εμβολή. Βάζω του συζύγου να φάει και του λέω είναι καλά η Ελένη. Λέμε καλά – καλά δόξα τω Θεώ. Η ώρα 6 χτυπάει το τηλέφωνο και μου λένε πέθανε το κορίτσι», λέει η μητέρα 37χρονης εγκύου.

«Η γυναικολόγος της έλεγε να μην εμβολιαστεί» – Καταγγελίες από τους συγγενείς

«Μέσα μας καίει» λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης εγκύου. «Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της», καταγγέλλει η μάνα. Ο αδερφός της εγκύου καταγγέλλει επίσης ότι η γιατρός έλεγε στην 37χρονη ότι το εμβόλιο είναι πειραματικό.

Με μαράζι θυμάται η μητέρα της με πόση θέρμη ζητούσε από την ίδια να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν.

H μητέρα της της ζητούσε να εμβολιαστεί για να μην κινδυνεύσει αν νοσήσει

«Εγώ εμβολιάστηκα. Εκείνη μου έλεγε να πάω. Μου έλεγε «μαμά να πας γιατί πηγαίνω εγώ στον άλλο κόσμο» και τελικά πήγε αυτή» λέει και συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης.

«8 χρονών το παιδάκι της και τώρα έπρεπε να το γεννήσει το δεύτερο. Είμαι πεθαμένη και συντετριμμένη. Μόνο αυτό είχα. Είχα χάσει και τα αδέρφια μου. Μόνο αυτό», καταλήγει η μητέρα της εγκύου.