Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο καθηγητής μαιευτικής του ΤΕΙ για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο καθηγητής μαιευτικής του ΤΕΙ για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών του

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τον καθηγητή

Πώς αισθάνονται τα θύματά του

Δικαιωμένες αισθάνονται οι φοιτήτριες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον καθηγητή Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική παρενόχληση μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Μιλώντας στον Alpha τα θύματα του γυναικολόγου τόνισαν πως αισθάνονται δικαιωμένες από την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Ήταν πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία για μας. Ακούστηκαν ψέματα. Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και θα απομακρυνθεί  από τον χώρο όπου δίδασκε», ανέφερε ένα από τα θύματά του.

«Ευχαριστούμε το δικαστήριο. Ήταν μια δίκαιη απόφαση. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε, όσος καιρός  κι αν περάσει», τόνισε στην κάμερα του Alpha μια άλλη κοπέλα που υπήρξε θύμα παρενόχλησης από τον γυναικολόγο.

Καλούσε τις φοιτήτριες για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της δικαιοσύνης μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν οι 3 φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Οι απόφοιτες, σήμερα, του τμήματος, υποστηρίζουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον γυναικολόγο με τρόπο πανομοιότυπο. Όπως λένε, ο γυναικολόγος και τότε καθηγητής τους, ζητούσε εκβιαστικά να μη μιλήσουν σε κανέναν για τα όσα βίωναν κοντά του. Τελικά, οι φοιτήτριες που κινήθηκαν εναντίον του ήταν 9, ενώ εναντίον του κινήθηκαν και δύο πελάτισσές του, και δεκάδες είναι και οι καταγγελίες που δεν έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Το προγράμμα ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή πρέπει να μπει σε όλα τα σχολεία για να μην χαθεί καμιά ζωή

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 6χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι – Οι μαρτυρίες για το συμβάν

Δ. Φυλής: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική ιδιωτική ασφάλιση για τους 5.050 μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων