Η μία στον Πειραιά στις 15/9 και η άλλη στο Ηρώδειο στις 28/9
Η Λορένα Λευκοκοίλου είναι από 17 ετών διπλωματούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και της μουσικής ακαδημίας Schola Cantorum Paris. Συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου με διακρκειμένους καθηγητές και σολίστ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ως σολίστ βραβεύτηκε σε πολυάριθμους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Έχει συμπράξει με την Simfonietta Αθηνών και πολλές άλλες οργήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2016 συνέθεσε και εκτέλεσε επί σκηνής τη μουσική σύνθεση σε μια πρωτοεμφανιζόμενη παγκοσμίως στα ελληνικά κωμωδία σε σκηνοθεσία Ι. Λεοντάρη.
Έχει πολλές διακρίσεις στην καριέρα της και τώρα εμφανίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου ως πιανίστα με τη χορωδια Libro coro σε έργα του διακεκριμένου συνθέτη Δημήτρη Μαραμή υπό τη διεύθυνση της υπέροχης μαέστρου Ανθής Γκουρουδή στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία του Πειραιά υπό τον τίτλο “Η μουσική που κάνει την σιωπή και κλαίει” στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
Επίσης έχει άλλη μια εμφάνιση για το κοινό της Αθήνας, στις 28 Σεπτεμβρίου με την ίδια χορωδία σε μια μονδική συναυλία συμφωνικής μέταλ μουσικής με το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα SEPTICFLESH και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο.
Σήμερα η καλλιτέχνης μιλάει αποκλειστικά στο infokids για τα σχέδιά της και το πως διάλεξε το πιάνο για να εκφραστεί μουσικά.
Τι σας τράβηξε στο πιάνο ειδικά και όχι σε κάποιο άλλο όργανο;
Το πιάνο με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή, που το συνάντησα, καθώς προσφέρει μια μοναδική συνύπαρξη ομορφιάς και πολυπλοκότητας. Η δυνατότητα να συνδυάζω αρμονίες και μελωδιες, με τόση ευχέρια, καθώς και η πλούσια ποικιλία ήχων που μπορεί να παραγάγει, μου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνώ και να εκφράζω τα συναισθήματά μου με μοναδικό τρόπο. Κάθε πλήκτρο του πιάνου είναι σαν μια μικρή πύλη σε έναν αχανή μουσικό κόσμο, ανοίγοντας απεριόριστους ορίζοντες για δημουργία και έκφραση. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο “βασιλιάς” των μουσικών οργάνων, καθώς η δυνατότητα εκτέλεσης πολυφωνικών συνθέσεων, επιτρέπει την εξερεύνηση μουσικών ιδεών με πολύπλευρο και δημιουργικό τρόπο.
Η σύνθεση σας έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία για να εκφραστείτε στη μουσική σας;
Απόλυτα. Η σύνθεση προσφέρει αρκετά γόνιμο έδαφος για δημιουργική έκφραση και εξερεύνηση νέων μουσικών ιδεών. Μέσω της σύνθεσης μπορώ να πειραματιστώ με διάφορα στυλ, δομές και ήχους, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό μέσω της απλής εμηνείας. Αυτή η ελευθερία μου επιτρέπει να αποτυπώνω τα συναισθήματά μου και τις σκέψεις μου με τρόπο που αντικατροπτρίζει τη μοναδική μου μουσική φωνή.
Με τις εμφανίσεις σας μέσα στο Σεπτέμβριο τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στο πλατύ κοινό;
Μέσω αυτών των εμφανίσεων επιδιώκω να αναδειξω τη διαχρονική αξία της μουσικής ανεξαρτητως είδους η περιόδου. Τόσο τα έργα του διακεκριμένου συνθέτη Δημήτρη Μαραμή , όσο και η μουσική του παγκοσμίου φήμης ελληνικού ροκ συγκροτήματος Septicflesh, είναι δύο πλευρές της ίδιας μουσικής εμπειρίας που συνδυάζουν την παράδοση με την κοινοτομία. Με άλλα λόγια με τη συμμετοχήμου θέλω να δείξω ότι, αφενός μεν η μουσική εξαλίσσεται συνεχώς, αφετέρου δε οι διαφορετικοί μουσική κόσμοι μπορούν να συνυπάρξουν και να εμπλουτίσουν ο ένας τον άλλον.
Θεωρείτε το κοινό σας εξειδικευμένο πάνω στη μουσική σας;
Το κοινό μου είναι πολύμορφο και συμπεριλαμβάνει άτομα με διαφορετικά επίπεδα γνώσης και ενδιαφέροντος για τη μουσική. Υπάρχουν εξειδικευμένοι ακροατές που κατανοούν σε βάθος τα διάφορα μουσικά στοιχεία και τις σύνθετες δομές , αλλά υπάρχουν επίσης και ακροατές που απλά απολαβάνουν τη μουσική χωρίς να έχουν κάποια ειδική μουσική εκπαίδευση. Για μένα, η σημαντικότερη πρόκληση είναι να συνδέομαι με το κοινό σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας εμπειρίες που είναι προσβάσιμες και εμπλουτιστικές για όλους.