παιδική χαρά

Η «μάστιγα της παιδικής χαράς»: Γονείς που νιώθουν λίγοι ακούγοντας άλλους για «κατορθώματα» των παιδιών τους

«Μαζί με το μοίρασμα, δημιουργούνται και τύψεις σε γονείς, αν το παιδί τους δεν έχει κατακτήσει το ίδιο αντικείμενο».

Πολλοί γονείς βρίσκονται σε συνεχή πίεση να ανταποκριθούν σε υψηλές προσδοκίες για τα παιδιά τους. Συχνά νιώθουν αγχωμένοι και ανεπαρκείς όταν ακούνε για τα «κατορθώματα» άλλων παιδιών, ειδικά όταν αυτά φαίνεται να επιτυγχάνονται σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτή η πίεση για επιτυχία μπορεί να οδηγήσει σε έναν άσκοπο ανταγωνισμό και σε υπερβολική πίεση των παιδιών από μικρή ηλικία.

Για τη «μάστιγα» αυτή μιλάει και ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης μέσα από την παρακάτω ανάρτησή του:

«Μπορούμε αυτό να το διασώσουμε ΠΑΝΤΟΥ; είναι κάτι που θέλω καιρό να γράψω. Γιατί μιλάω με όλο και περισσότερους γονείς που ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ, ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ, νιώθουν λίγοι ακούγοντας άλλους να μιλάνε για «κατορθώματα» των παιδιών τους και κυρίως για όσα φαίνονται να γίνονται σε πολύ μικρή ηλικία.

Δεν είναι κατόρθωμα όμως να ΒΑΛΕΙΣ από νωρίς το παιδί σου σε μια ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ή στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ.

Για την ακρίβεια ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΟ, είναι ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ και σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ στην ηλικία των 6,8,10 ετών.

Προσπαθήστε να χαρείτε την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ και να διατηρήσετε την ΧΑΡΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ ακριβώς όπως είναι. αν και βάρος στην ανάρτηση θέλω να δώσετε στο ότι δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τα παιδιά μεταξύ τους ή να δημιουργούμε τύψεις στους άλλους. Ας ακούσουμε τους ειδικούς, ας ακούσουμε τους δασκάλους.

Ότι ένα παιδί δεν έχει δασκάλους σε κάποιες ηλικίες σημαίνει ότι δεν τους χρειάζεται. Θέλει μόνο την αγάπη των γονιών του, την καθοδήγηση τους και το παιχνίδι. Παίξτε λοιπόν. »

Διαβάστε επίσης:

«Ένα τεράστιο βήμα για εμάς»: 40 σχολεία μαζί «άπλωσαν ευτυχία» στο ίδιο πάρκο

«Είστε το χειρότερο τμήμα»: Δάσκαλος εξηγεί γιατί οι εκπαιδευτικοί μιλούν έτσι στους μαθητές τους

Πονάει πολύ η εφηβεία; Ο Μάριος Μάζαρης ρώτησε μαμάδες και μπαμπάδες, διαβάστε τι απάντησαν

Ροή Ειδήσεων