Το καινούργιο φαινόμενο δεν είναι το να στέλνουν τα παιδιά μηνύματα στους φίλους τους την ώρα του μαθήματος, αλλά να λαμβάνουν. Και μαντέψτε όχι από φίλους, αλλά από τους γονείς τους!
Ο καθηγητής λυκείου της Βιρτζίνια Joe Clement παρακολουθεί τα γραπτά μηνύματα που έχουν στείλει οι γονείς στους μαθητές κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του. Διαβάστε την περιγραφή του.
«- “Τι πήρες στο τεστ σου;”
– “Υπογράψατε το έντυπο εκδρομής;”
– “Θέλετε κοτόπουλο ή χάμπουργκερ για δείπνο απόψε;”
Σταματήστε να στέλνετε μηνύματα στα παιδιά σας στο σχολείο
Οι γονείς γνωρίζουν τους περισπασμούς και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται με τα smartphones και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά οι δάσκαλοι λένε ότι οι γονείς μπορεί να μην συνειδητοποιούν πόσο πολύ παίζουν εκείνοι αγωνίζονται στο σχολείο, για να μην συμβαίνει αυτό.
Και να που η μαμά και ο μπαμπάς γίνονται συνένοχοι στο κλίμα συνεχούς διακοπής και απόσπασης της προσοχής από τη μάθηση. Ακόμη και όταν τα σχολεία ρυθμίζουν ή απαγορεύουν τα κινητά τηλέφωνα, είναι δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς να το επιβάλουν. Και οι συνεχείς θόρυβοι στα ρολόγια και τα τηλέφωνα καταλαμβάνουν χώρο στον εγκέφαλο, ανεξάρτητα από το αν τα παιδιά κρυφοκοιτάζουν.
Τι προτείνουν οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικοί
Μερικές αλλαγές στη συμπεριφορά των γονέων μπορούν να βοηθήσουν τα τηλέφωνα να αποσπούν λιγότερο την προσοχή στο σχολείο. Δείτε τι προτείνουν οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικοί.
«Πολλοί γονείς παραμένουν σε επαφή με το παιδί τους στέλνοντας μηνύματα, αλλά το σχολείο είναι ένα μέρος για να επικεντρωθεί στη μάθηση και την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας. Οι δάσκαλοι λένε ότι μπορείτε ακόμα να επικοινωνήσετε με το παιδί σας εάν έχετε μια αλλαγή στα σχέδια ή μια οικογενειακή έκτακτη ανάγκη: Απλά επικοινωνήστε με τη γραμματεία»
Εάν το μήνυμα δεν είναι επείγον, μπορεί πιθανώς να περιμένει
«Σκεφτείτε το ως εξής: «Αν ερχόσασταν στο σχολείο και λέγατε: “Μπορείτε να βγάλετε το παιδί μου από την τάξη για να του πω κάτι μη σημαντικό;” θα λέγαμε όχι», δήλωσε η σχολική σύμβουλος Βιρτζίνια Έριν Ρέτιγκ. Δεν λέμε ότι οι γονείς φταίνε για τον αγώνα να μην υπάρχουν ανοιχτά κινητά στις τάξεις, απλά ότι οι γονείς μπορούν να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν. Πείτε στα παιδιά σας, για παράδειγμα, να μην στέλνουν μηνύματα στο σπίτι, εκτός εάν είναι επείγον. Και αν το κάνουν, αγνοήστε το».
Πηγή: https://apnews.com/