Η viral φωτογραφία της ημέρας: Μια οικογένεια ελεφάντων απολαμβάνει τον ύπνο της έπειτα από καταστροφικές επιδρομές

Η viral φωτογραφία της ημέρας δεν είναι άλλη από αυτή των ασιατικών ελεφάντων στην Κίνα που “πιάστηκαν” στον ύπνο! Ο λόγος για μια οικογένεια «περιπλανώμενων» ελεφάντων που έχει γίνει διάσημη εδώ και μήνες για το μακρύ ταξίδι της στη χώρα, αφού έχει διανύσει ήδη περισσότερα από 480 χιλιόμετρα, προκαλώντας άνω του 1 εκατομμυρίου δολλαρίων ζημιές στο πέρασμά της!

Ποιος να αντιδράσει, όμως, σε αυτό; Οι ασιατικοί ελέφαντες είναι απειλούμενο είδος. Η Κίνα, ενδεικτικά, έχει περίπου 300 άγριους ελέφαντες, η πλειοψηφία των οποίων ζει στα νότια της επαρχίας Γιουνάν.

Σύμφωνα με το BBC, η πορεία τους στην ενδοχώρα θα ήταν πιο καταστροφική αν οι πρόσφατες βροχές δεν επιβράδυναν την πορεία των 15 ελεφάντων.

Δεν είναι ακόμα γνωστό για αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την “πατρίδα” τους, πάντως εδώ και αρκετό καιρό το κρατικό κανάλι CCTV παρακολουθεί το κοπάδι 24 ώρες το 24ωρο αναζητώντας απαντήσεις.

Οι εικόνες πάντως που καταγράφονται είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ενώ υπάρχουν και χαριτωμένες στιγμές, όπως όταν ένα ελεφαντάκι, κουρνιασμένο ανάμεσα σε τρεις μεγάλους ελέφαντες, ξυπνά για λίγο, ανασηκώνει την προβοσκίδα και τα πόδια του και μετά κοιμάται ξανά.

Πέρα από το κανάλι, οι τοπικές Αρχές της έχουν επιστρατεύσει 14 drones και περίπου 500 άτομα για να προστατεύουν το κοπάδι, να κλείνουν δρόμους διευκολύνοντας τη διαδρομή του, και να προσπαθούν να κατευθύνουν τους ελέφαντες νοτιοδυτικά. Την ίδια ώρα, οι ελέφαντες κάνουν “επιδρομές” σε σοδειές καταβροχθίζοντας ό,τι βρουν, προκαλούν ζημιές σε σπίτια, ενώ πρόσφατα κατέφτασαν στην πόλη Κουνμίνγκ όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι. Εκεί έχουν στηθεί παραπετάσματα ώστε να εμποδίσουν τους ελέφαντες να προσεγγίσουν τις κατοικημένες περιοχές.

πηγή: BBC