Ηλεία: Απόπειρα αρπαγής 14χρονου μαθητή με μαύρο βαν – Πώς ξέφυγε – Συνελήφθησαν 2 άντρες

Αναστάτωση προκλήθηκε στον Πύργο με την απόπειρα αρπαγής ενός 14χρονου μαθητή χθες το μεσημέρι.

«Μας είπε η μαμά σου να σε πάμε σπίτι…» – Το σκηνικό της αρπαγής

Την υπόθεση κατήγγειλε ο ίδιος ο μαθητής που εκείνη την ώρα περπατούσε στην οδό Παυσανίου και είδε να τον πλησιάζει ένα μαύρο βαν με δύο νεαρούς άντρες αναφέρει το ilialive.gr

Ο ένας από τους δύο με σπαστά ελληνικά, φέρεται να του είπε “… μας είπε η μαμά σου να σε πάμε σπίτι”.

Τότε το 14χρονο παιδί λειτούργησε ψύχραιμα και φέρεται να τους απάντησε “… ναι δύο λεπτά”, με προφανή σκοπό να κερδίσει χρόνο αντίδρασης.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το φροντιστήριο αγγλικών του, προς το οποίο έτρεξε και μπήκε μέσα. Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους που προσπάθησε να πάρει το παιδί και είχε βγει έξω – σύμφωνα πάντα με τα καταγγελόμενα – ξαναμπήκε στο όχημα και μαζί με τον αδελφό του έφυγαν από το σημείο αναφέρει το ilialive.gr.

Συνελήφθησαν 2 άντρες στην Αμαλιάδα

Ο 14χρονος μαθητής έδωσε κατάθεση στους άνδρες της Ασφάλειας και ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα για να εντοπιστούν οι φερόμενοι άντρες. Άλλα στοιχεία εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τους φερόμενους δράστες.

Το νήμα των ερευνών τους οδήγησε στην Αμαλιάδα όπου και συνελήφθησαν 2 νεαροί άντρες – αδέλφια ηλικίας 23 και 19 ετών υπήκοοι Βουλγαρίας. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή και δεν παραδέχονται τίποτα. Προσήχθησαν αργά το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και εξετάζονταν για αρκετές ώρες. Μαζί είχαν φέρει οι αστυνομικοί και το μαύρο βαν που επέβαιναν τα δύο αδέρφια.

Οι συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας στα παιδιά και τους εφήβους για να μην πέσουν θύματα αρπαγής

Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

  • Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το “100” σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
  • Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
  • Να μην δέχεται “δώρα” που προσφέρουν άγνωστοι.