Κακοκαιρία Genesis: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Ακυρώνονται εκδρομές – Ποια σχολεία θα σχολάσουν νωρίτερα και ποια θα είναι κλειστά

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία Genesis, η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος τη χώρα μας από απόψε και κυρίως την Παρασκευή.

Συναγερμός για τα επικίνδυνα φαινόμενα

«Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου. Σφοδρές πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς της Δυτικής Στερεάς -περιλαμβανομένου μέρους του Ιονίου- της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Θεσσαλίας μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες, με σχετικά ήπιο ανάγλυφο και μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία.

Σημαντικές πλημμύρες με υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειας των ραγδαίων βροχών, του ήπιου αναγλύφου των παραρεμάτιων περιοχών και των μικρών κλίσεων του υδρογραφικού δικτύου», ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, κατά την έκτακτη ενημέρωση.

Μήνυμα 112 σε πολλές περιοχές

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε ήδη η Πολιτική Προστασία σε κατοίκους κυρίως περιοχών της βορείου και της κεντρικής Ελλάδας, αλλά και στα νησιά του Ιονίου, στη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Το μήνυμα προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες – ραγδαίες βροχοπτώσεις) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών.

Ακυρώνονται εκδρομές

Προγραμματισμένες σχολικές εκδρομές που θα πήγαιναν μαθητές αύριο ακυρώνονται για λόγους ασφαλείας και οι μαθητές θα παρακολουθήσουν κανονικά μάθημα στο σχολείο.

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

Λόγω των επικίνδυνων φαινομένων που αναμένονται για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμος Καρδίτσας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία).

Κλειστές θα παραμείνουν οι δομές του Δήμου και του ΔΟΠΑΚ όπως το Δημοτικό Ωδείο, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, τα ΚΔΑΠ. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ποια σχολεία θα σχολάσουν νωρίτερα

Οι μαθητές όλων των σχολείων στο Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας θα σχολάσουν αύριο στις 12:30 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Γεωργίας – 25χρονος την εξέδιδε – Πού εστιάζει η έρευνα για να εντοπιστεί

Γαλλία: 14χρονος συνελήφθη για τον φόνο της 13χρονης φίλης του

«Τα βλέπω να ανθίζουν και είναι ευτυχία»: Το σχόλιο της Ρούλας Ρέβη είναι ό,τι ακριβώς ζητάμε από το σχολείο των παιδιών μας