Κακοκαιρία Μπάλλος: Πλημμύρισαν Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Καλλιθέα (εικόνες σοκ)

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πλημμύρισαν Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Καλλιθέα (εικόνες σοκ)

Στο έλεος της κακοκαιρίας Μπάλλος βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (14/10) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις σφοδρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα τόσο στην περιφέρεια όσο και στην Αττική, η οποία βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Πλημμύρισαν Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Καλλιθέα

Η εικόνα με το πλημμυρισμένο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδελφείας και το 1ο Γυμνάσιο και οι μαθητές για να φύγουν με ασφάλεια από τις προκάτ τάξεις έστησαν αυτοσχέδιο μονοπάτι με θρανία προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση των σχολικών μονάδων.

Κι όμως οι εικόνες αυτές που είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια έγιναν και σε άλλα σχολεία – ευτυχώς- χωρίς να θρηνήσουμε θύματα μαθητές καθώς σχολικά προαύλια και τάξεις(!!) Νηπιαγωγείου “βούλιαξαν” στα ορμητικά νερά της βροχής.

Τα νερά της βροχής “έπνιξαν” το 80 Δημοτικό και το 30 Νηπιαγωγείο Καλλιθέας

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πλημμύρισαν Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Καλλιθέα (εικόνες σοκ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας  παρουσιάζει τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο σχολείο ελέω της κακοκαιρίας. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση είναι ενδεικτικές του απόλυτου χάους που συνέβη με άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών καθώς και του συστεγαζόμενου 3ου Νηπιαγωγείου.

Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς “Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του σχολείου μας και των πέριξ αυτού δρόμων. Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς που ζούμε καθημερινά τα προβλήματα του σχολείου μας, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την Διοίκηση του Δήμου.

Αλλά όχι και από εμάς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, κυρίες και κύριοι της Διοίκησης.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πλημμύρισαν Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Καλλιθέα (εικόνες σοκ)

Εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, έγκαιρα τον Ιούνιο, προβλέποντας την καταστροφή που έρχεται, είχαμε εφιστήσει την προσοχή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα θέματα Παιδείας πάνω στο ζήτημα της απόφραξης των φρεατίων πέριξ των δρόμων του σχολικού συγκροτήματος (από εκεί που δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο το πρόβλημα), πρόβλημα το οποίο χρονίζει και για το οποίο δεν έχουμε σταματήσει να το υπενθυμίζουμε.

Σε αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έργα που γίνονται εδώ και μήνες έξω από το σχολείο μας, αυτό το ανεκδιήγητο χάλι, όπου καθημερινά γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και κυρίως παιδιά αντιμετωπίζουν βαριά μηχανήματα που κινούνται ανεξέλεγκτα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, ανοιχτές τρύπες και λακκούβες με βάθος, σκόνη, αμμόλοφους, μπάζα, σίδερα που εξέχουν επικίνδυνα και τα οποία δεν έχουν ασφαλιστεί, σκουπίδια, παρατημένα δομικά υλικά από δω και από κει κ.α.

Κυρίες και Κύριοι της Διοίκησης αναλάβετε τις ευθύνες σας γι’ αυτό το χάος που έχει δημιουργηθεί και αποτελεί όνειδος για μια πόλη που θέλει να λέει πως φροντίζει τα παιδιά της. Το να ηττηθείς είναι συγχωρητέο, το να αιφνιδιαστείς ποτέ!”

Η Μαρτυρία μπαμπά παιδιού στο Νηπιαγωγείο

Με ανάρτησή του ο μπαμπάς Σπύρος Γεράρδης που το παιδί του φοιτά στο Νηπιαγωγείο που “βούλιαξε” εξηγεί τι συνέβη τις κρίσιμες ώρες της κακοκαιρίας. “Αυτή είναι η τάξης της κόρης μου στο 3ο Νηπιαγωγείο (και 8ο Δημοτικό) Καλλιθέας, 100 μέτρα από το λεωφορείο- φρεγάτα. Στις 13.50 μας πήρε έντρομη η νηπιαγωγός ”ελάτε να τα πάρετε, πλημμυρίσαμε, τα έχουμε ανεβάσει στον πάνω όροφο”. Ευτυχώς που υπάρχει πάνω όροφος γιατί θα είχαμε θρηνήσει θύματα”

Φωτογραφίες σοκ από το σχολείο που πλημμύρισε

Διαβάστε επίσης:

Οι μαθητές κατακεραυνώνουν την Κεραμέως για το πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τραγωδία στον Πύργο: “Έσβησε” στην άσφαλτο 26χρονη έγκυος – Στο αμάξι και ο 5χρονος γιος

Κακοκαιρία Μπάλλος: Θα γίνει τηλεκπαίδευση αύριο στα κλειστά σχολεία;