Καλά νέα για τους μαθητές – Οι σχολικές εκδρομές επιστρέφουν!

Καλά νέα για τους μαθητές - Οι σχολικές εκδρομές επιστρέφουν!

Το «πράσινο φως» για να αρχίσουν εκ νέου οι σχολικές εκδρομές φαίνεται ότι έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά τη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τετάρτης για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Παράλληλα, θετική είναι η εισήγηση της επιτροπής στο αίτημα της κυβέρνησης να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50%.

Τι θα γίνει με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Προς το «όχι» κινούνται οι περισσότεροι στο να επιτραπούν οι ανοικτές καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς αυτό θα συνέβαλλε πολύ στην διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον η οποία είναι πολύ μεταδοτική.

Στην επιτροπή συζητείται και το θέμα των ορθίων στα μπαρ με τις έως τώρα πληροφορίες να συγκλίνουν στο ενδεχόμενο της θετικής γνωμοδότησης υπέρ της άρσης και αυτού του μέτρου.

Η χώρα μας όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου θα ακολουθήσει την τάση άρσης των μέτρων που επικρατεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αναλυτικά τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή

  • Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Σήμερα στα γήπεδα επιτρέπεται η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
  • Να επιτραπούν στην εστίαση και την ψυχαγωγία και οι όρθιοι. Στην τελευταία συνεδρίασή τους πάντως οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως ώστε να μην υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι, με συνέπεια να καταργηθούν στην πράξη τα οποία μέτρα στην ψυχαγωγία και την εστίαση.
  • Θετικά απάντησαν οι ειδικοί για το θέμα των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κοινωνικοποιηθούν.
Διαβάστε επίσης:

Αυτός ο Δήμος τοποθετεί συσκευές καθαρισμού αέρα σε όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία

Οι γονείς του 26ου Γυμν. Αθηνών ξεσπούν στο Ιnfokids: “Αφήνουν τα παιδιά μας στο δρόμο στο παρά πέντε”

Διαβάζουμε και μαθαίνουμε Αστρονομία στην Λέσχη Ανάγνωσης του Ιδρύματος Ευγενίδου